Delain se raspali ; četiri člana izašla iz benda

Holandski simfonik-metal sastav Delain je se raspao.

Klavijaturista Martijn Westerholt i pevačica koje je ujedno bila i osnivač Charlotte Wessels objavili su vest odvojenim izjavama na Fejsbuku, potvrđujući da su Wessels, gitarista Timo Somers, basista Otto Schimmelpenninck van der Oije i bubnjar Joey de Boer napustili bend.

Message Martijn:

Delain Goes Back to its Roots

For the last year or so, the collaboration within the band ceased to…

Posted by Delain on Monday, February 15, 2021

Westerholtova izjava je glasila: “Poslednjih godinu dana saradnja unutar benda prestala je da funkcioniše kao nekada. Neki od nas više nisu bili zadovoljni trenutnim ulogama u bendu. Svi smo se jako trudili da pronađemo rešenje više od godinu dana, ali nažalost nismo uspeli da ga pronađemo.

“Kao rezultat toga, svi ćemo ići svojim putem. Veoma sam tužan što se naša saradnja završila, ali istovremeno sam veoma zahvalan za sve godine koje smo mogli da radimo zajedno. Zajedno smo obišli svet, delili padove i visine i susreli se sa mnogim uspesima, kao i vremenima koja su nas gurnula da učimo i rastemo.

“Svi smo uživali u upoznavanju naših obožavalaca i stvaranju novih prijatelja širom sveta. Želeo bih da se zahvalim kolegama iz benda i poželim Timou, Otto-u, Joey-u, a posebno Charlotte sve najbolje u budućnosti. I nadam se da će to značiti nove muzičke avanture za svakog od njih!”

On nastavlja: ​​”To je rečeno, Delain će živeti dalje. Ostali su izabrali da idu različitim putevima. Odlučio sam da Delain održi na životu nastavljajući sa pisanjem i produkcijom muzike za Delain kao i uvek do sada. Pokrenuo sam Delain kao projekat 2002. godine, a za sledeći album ću ga vratiti u oblik projekta, objavljujući muziku sa posebnim gostima. Kako izgleda, mnoga poznata lica će se vratiti da bi mi se pridružila na ovom putovanju.

“Ne mogu da izrazim dovoljno zahvalnost svima vama Delainerima koji ste nas podržavali tokom toliko godina. Vaša posvećenost muzici i zajednici koju ste za nas stvorili bila je neodoljiva. Iako ova situacija nije idealna, promena nikada obično nije u početku, nadam se da ćete i dalje pratiti Delainu na njegovom novom putovanju. Ovo nije kraj Delaina. To je kraj poglavlja, ali i početak novog. ”

Wessel je objavila sopstvenu izjavu koja je glasila: “Delain je moj svet skoro 16 godina, što je polovina mog života i čitave moje karijere. Tako da teška srca potvrđujem da će Delain nastaviti kao Martijn-ov solo projekat , i moja veza sa Delain-om se ovde završava.

Trenutno znam da možda imate pitanja o tome „zašto“ u svemu tome. U potpunosti “to razumem i poštujem. Jednostavno rečeno, to je tužan zaključak više od godinu dana pokušaja pronalaženja rešenja za nagomilane pritužbe. Deo mene oseća se kao da vas sve izneveravam, volela bih da da znam da ova odluka nije olako prihvaćena i izvinjavam se onima koji su se nadali da će sve nas zajedno videti uživo na sceni nakon što se Korona završi. Do nedavno sam mislila da nam svima piše ovako u kartama.

“U poslednjih 15 godina izdali smo muziku u koju smo ulili svoje srce i dušu. Obišli smo svet, svirali na toliko bina i upoznali toliko divnih fanova; sve to cenim preko svake mere. Svako zatvoreno pko dok peva tekst, svaki “baci pet” iz prvog reda, svaki zagrljaj posle koncerata (sećate se zagrljaja?). Od nekakvih rupa do Vemblija, Vakena i Paradisosa u našoj karijeri. Sećanja koja smo – bend, ekipa, fanovi – stvorili zajedno, trajaće večno. I na kraju, oni su mi važniji od razlika koje nismo uspeli da prevaziđemo, pa bih tamo želeo da bude fokus naracije “.

Gledajući u budućnost, Wessel nastavlja: ​​”Pa kamo ćemo odavde? Otto, Timo i Joey takođe napuštaju Delain, ali će nastaviti da stvaraju muziku svojim projektima. Obavezno pratite šta rade. Jedva čekam da vidim i čujem kako će zauzeti svet.

“Martijn će nastaviti sa Delainom, i iako je u početku možda bolno videti Delaina čiji ja nisam deo, želim mu sve najbolje u ovom novom poglavlju. Kao i svaka veza, i naše kreativno partnerstvo zahteva rad s vremena na vreme, ali je to takođe bilo neverovatno plodno i zahvalan sam na svim stvarima koje smo zajedno napravili. Konačno, nadam se da Delain ostaje pozitivna snaga u životu svih. Mi smo drugi, uvek ćemo biti, i ništa od ovoga menja to.

“Što se tiče mene same, nastaviću da pišem i izvodim muziku. To je ono što mi daje radost i svrhu. Preko sam zahvalna svojoj neverovatnoj zajednici na Patreonu, nečemu što je trebalo da bude sporedni projekat Delaina, ali sada će biti primarno mesto na kome objavljujem muziku i stvaram umetnost i zajednicu.

„Ova platforma mi omogućava da stvaram samostalno i zahvalna sam svim pokroviteljima koji to omogućavaju. Posvećena sam tome da vam pružim svoje najbolje i radujem se čaroliji sa svima vama.“

Delain-ovo poslednje izdanje bio je album “Apocalipse & Chill”, objavljen u februaru 2020. godine. Bend je prvobitno osnovan 2002. godine nakon što je Westerholt napustio Within Temptation prethodno, nakon što ga je zadesila virusna infekcija žlezda.