Photo : Shka Bajat

BaYaT objavio akustičnu verziju pesme „Wasted Land“

Srpski hard rok bend BaYaT objavio je danas 6, oktobra dirljivu akustičnu verziju „Wasted Land“, pesme koja je zatvorila njihov upečatljivi debi album „So It Begins“.

Numera je most između BaYaT-ove prošlosti i njihovog uzbudljivog novog poglavlja. Pesma je inspirisana moćnim zvucima bendova kao što su Staind i Five Finger Death Punch.

Singl, koji je napisao Miloš Bajat (frontmen benda), a producirao Miloš Mihajlović, originalno je snimljen 2019. godine u Studiju Blaze u Beogradu. To je pravi odraz prolaznih trenutaka života i kako najznačajnije stvari prevladavaju izvan uništenja, usamljenosti i laži koje prožimaju naše postojanje.

„Wasted Land (Acoustic)“ neprimetno povezuje energiju nove muzike BaYaT-a sa nasleđem njihovog prvog albuma, nudeći slušaocima „zatišje pre oluje“, premošćujući prošlost i uzbudljive zvuke koji će doći na njihovom predstojećem EP-u „Purge“.

Svojom sirovom snagom i ubedljivim pripovedanjem, BaYaT je zainteresovao publiku širom sveta svojim debi albumom „So It Begins“. Bend, poznat po svojim naelektrisanim nastupima uživo i društvenoj svesti, odražava kompleksnost društva kroz moćne tekstove, obezbeđujući im jedinstveno mesto na globalnoj rok muzičkoj sceni.

Nakon što su 2023. godine ostvarili saradnju sa izdavačkom kućom Reqius Records, BaYaT je spreman da svoju moćnu muziku deli celim sa svetom. Ne propustite izdanje „Wasted Land (Acoustic)“ koje možete poslušati od danas, 6. oktobra.