“METROPOLIS” U NOVU SEZONU ULAZI OTVARANJEM IZLOŽBE UMETNIKA DAVIDA VARTABEDIJANA

Muzička kuća Metropolis najavljuje bogat program otvaranja nove sezone 2023/2024.

U sredu, 10. oktobra u 19 sati, na prostoru ispred Metropolisa (Makedonska 21) biće otvorena prva “izložba na otvorenom“ beogradskog likovnog umetnika Davida Vartabedijana. Tom prilikom posetioci će biti u prilici da vide petnaest novih ilustracija nacrtanih za potrebe reizdanja knjige „Ilustrovani Rokenrol vodić“ kao i za buduću knjigu „Ilustrovani Rokenrol vodič 2 – Nova generacija”. Nakon otvaranja izložbe sledi visoko otkanski rokenrol D.J. set Davida Vartabedijana.

Vartabedijan je rođen 23. 05.1968. u Beogradu. Školu za Industrijsko oblikovanje (odsek grafički dizajn) završio je 1987. godine a na Fakultetu likovnih umetnosti (odsek grafika) je diplomirao 1992. godine. Do danas je priredio osamnaest samostalnih i učestvovao na preko 140 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Rok novinarstvom se bavi od 1989. godine i do danas je objavio preko 2000 tekstova o rokenrol kulturi u svim relevantnim magazinima i na portalima za rokenrol i pop kulturu (Pop-Rock, Huper, Ćao, Explosive, Hard Metal, Treće Oko, Super Tin, Metal Hammer, Starz, Singidunum Weekly, Večernje Novosti, Vreme zabave, XZ, Nocturne, Balkanrock…). Kao autor i voditelj emisija posvećenih rok kulturi radio je na Radio “Politici”, a od 2012. do 2019. godine bio je novinar, ilustrator i urednik, „Hit strane“ u „Politikinom zabavniku“. Svoj doprinos rokenrol kulturi dao je i kao kao menadžer grupa: „Goblini“, „Havana Whisper“, „S.M.F.“, „Cactus Jack“ i „Filthy Cathouse“.Kompletan je autor (ilustracija, dizajn, tekst) knjige (objavljene i u inostranstvu) „Ilustrovani Rokenrol vodič“ (izdavač: Pčelica, Čačak). Član je ULUPUDS-a od 2006. godine.

Nadamo se da ćete svojim prisustvom uveličati ovaj nesvakidašnji kulturni događaj.

Najava ostalih dešavanja u Metropolisu (Makedonska 21), sezona 2023/2024

11. oktobar, 21h – “Prvi Vokal Metropolisa”, otvaranje nove sezone. Domaćini ovog karaoke takmičenja su legendarni radio voditelj Igor Brakus I gitarista Nemanja Stojšić Nemke.

12. oktobar, 21h – Dj Aleksandar Balej – veče posvećeno grupi RAMMSTEIN

13. (petak!), 21h – Dj Milorad Milinković – u “potrazi” za zaboravljenim hitovima 70-ih I 80-ih

14. oktobar, 21h – Dj Slink – “džungla na asfaltu”

Koncerti u organizaciji Metropolis Music

04.11.2023 – “Metallica Black Tribute” svira “Black + best of” grupe Metallica, Dom omladine Beograda, sala Amerikana

05.11.2023 – “Sećanje na dečaka iz vode” – na dan kada nas je napustio Milan Mladenović, Ekv tribute – IQV svira koncert u čast “dečaka iz vode”, jednog od najvećih I najautentičnijih autora I izvođača sa ovih prostora, Dom omladine Beograda, sala Amerikana

03.12.2023 – koncert grupe “Goblini” – promocija vinilnog reizdanja kultnog albuma “U magnovenju”, Dom omladine Beograda