Tue. Nov 30th, 2021

Photo : Promo

Bend Direct Drive objavio svoj debitantski album!

Autorski rok-metal bend Direct Drive je objavio svoj dugo-iščekivani debitantski autorski album prvenac.

Bend najavljuje da je album sa ponosom nakon mnogo poteškoća i reviziija, ugledao svetlost dana. Uz to, oni su objavili i drugi singl spot kojim promovišu album i proslavljaju deseti rođendan postojanja benda.

Photo : Promo

Osnovani su davne 2011-te godine bend je od samog početka osim ljubavi prema svirci i kvalitetnim kompozicijama modernih i savremenih rock/punk/metal/grunge/alternatinih izvodjača imao ujedno i motiv – promociju kvalitetnog i sirovog Rock’n’Rolla, radi sveopšte koristi muzičara i prisutnih posetioca svirke. 6 godina kasnije iskustvom renomirani, navežbani, i reoformljeni ali ništa manje motivisani – bend odlučuje da krene u autorske vode i sam krči sopstveni put na sceni, sa istim motivom, te tim povodom započinje rad na konceptualnom, autorskom, debitantskom albumu “Ruka za Spas”.

Prvi singl i spot koji bend izbacuje kao početak promocije debitantskog albuma se zove – “Ništa Drugačija“, da bi sledeći singl I video spot bend objavio sredinom septembra pod nazivom – “Bezdan”. Bend ujedno time benda proslavlja svoj deseti rođendan. Nakon puno revizija, snimanja, dodavanja, miksanja i analiziranja, album konačno dobija oblik kakav je bend od samog svog starta želeo da zvuči, kada smo pre 10 godina maštali o tome kako će zvučati naša muzika. Album o lutanju, gubitku tla pod nogama i pokušaju da se zadrži glava iznad vode. O traženju ruke za spas u postojećem svetu. Ovaj album isto tako obeležava i kraj jedne epohe u radu benda i hrabro koračanje napred.

Album možete čuti ispod.

Highwaystar Magazine radio