Bendovi Tortuga i Maha Sohona 13. novembra u SKCNS Fabrici

Stoner/doom bend Tortuga i psihodelični stoner/space rok bend Maha Sohona nastupiće 13. novembra u SKCNS Fabrici.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 800 dinara i mogu da se kupe online na sajtu Gigstixa kao i na prodajnim mestima Gigstixa.

Na dan koncerta, na biletarnici Fabrike, cena ulaznice iznosiće 1.000 dinara. Vrata i biletarnica Fabrike otvaraju se u 20 časova. Koncert će početi u 21 čas.

Bend Tortuga osnovan je 2016. u poljskom gradu Poznanu. Članove benda je spojila ljubav prema pričama Howarda Philipsa Lovecrafta, horror filmovima i doom metalu, i to su želeli da podele s istomišljenicima i fanovima širom sveta. Do sada su objavili dva albuma: „Tortuga” (2017) i „Deities” (2020), a novi album „Iterations“ najavili su za 27. oktobar ove godine.
Bend Tortuga čine Marmur (bubnjevi), Heszu (bas), Bablo (gitara,vokal) i Kłosu (gitara, synth, vokal). Kako sami kažu, koriste mračnije književne žanrove kao temu koja se proteže u njihovoj estetici pisanja tekstova, ali nisu nikad želeli da nose etiketu Lovecraftovskog metal benda jer više vole sebe da definišu kao stoner/doom bend koji crpi puno iz priča i uopšte iz književnosti.

Maha Sohona je švedski psihodelični stoner/space rok bend koji je postigao uspeh sa albumom „Endless Searcher“ (2021), nakon čijeg objavljivanja je nastupao na brojnim festivalima. Pored toga, bend je odsvirao dve turneje po Grčkoj i Evropi. Nastup u SKCNS Fabrici organizovan je u sklopu nove evropske turneje na koju kreću u novembru, a publika će imati prilike da čuje i nove pesme koje spremaju za predstojeći treći album. Članovi benda su Johan Bernhardtson (gitara, vokal), Thomas Hedlund (bas) i David Lundsten (bubnjevi).