Credit: Venla Shalin/Redferns

Slipknot se rastali sa bubnjarem Jayom Weinbergom

Slipknot su objavili da bubnja Jay Weinberg više nije član grupe.

U zvaničnoj izjavi za društvene mreže, bend iz Ajove je rekao da „namerava da se razvija“ i da su doneli „kreativnu odluku“ da Weinberg napusti bend.

To je drugi put u pet meseci da je bend izgubio člana, nakon što je klavijaturista Craig Jones napustio grupu u junu.

Čeka se više informacija o tome da li Slipknot imaju promenu u sastavu, ali imaju novi EP

Bend je juče na društvenim mrežama objavio sledeću izjavu : „Želeli bismo da se zahvalimo Jayu Weinbergu na njegovoj posvećenosti i strasti tokom proteklih deset godina.

Niko nikada ne može da zameni originalni zvuk, stil ili energiju Joeya Jordisona, ali Jay je poštovao Joeyevu ulogu i dao doprinos na poslednja tri albuma i mi, bend i fanovi to cenimo.

Ali kao i uvek, Slipknot namerava da evoluira. Bend je odlučio da donese kreativnu odluku i da se rastane sa Jayem. Želimo Jayu sve najbolje i veoma smo uzbuđeni zbog budućnosti.”

Međutim, posle samo nekoliko sati, ta objava je nestala sa svih društvenih mreža, pa se pitamo – da li su se raista rastali, ili su se predomislili ?

Saznaćemo uskoro.

Weinberg se pridružio Slipknotu uoči objavljivanja albuma benda „.5: The Gray Chapter“ iz 2014. Zamenio je prvobitnog bubnjara Joeya Jordisona, koji je otišao u decembru 2013. Jordison je preminuo 2021. u 46. godini.

Preminuo Joey Jordison, nekadašnji bubnjar Slipknota

Bend je prošao kroz brojne kadrovske promene tokom godina, uključujući 2019. kada je Michael Pfaff zamenio perkusionistu Chrisa Fehna. Prethodno je basista Alessandro Venturella zamenio Paula Graya, koji je preminuo 2010. godine.

Zanimljivo je da je Jay Weinberg sin Maxa Weinberga, bubnjara E Street benda Brucea Springsteena, tako da su i Jayu neki od prvih velikih nastupa bili kao zamena oca sa Springsteenom.