(Image credit: Eva Cuenca)

Bivši članovi Nightwisha Tarja Turunen i Marko Hietala se udružili za novi singl

Bivši članovi Nightwisha Tarja Turunen i Marko Hietala udružili su se za potpuno novi singl, “Left On Mars”, a novi video bivših kolega iz benda možete pogledati ispod.

Par se prvobitno ponovo okupio po prvi put od Tarjinog žestokog odlaska iz Nightwisha prošle godine, izvodeći “The Phantom Of The Opera” na nekoliko događaja.

„Ljubavna pesma mojoj ženi koja na kraju spaja dva stara prijatelja,“ objašnjava Hietala novu pesmu. „Čak i da je sama pesma sranje, bio bih zadovoljan rezultatom!“

„Odmah je bila jaka“, dodaje Hietalin gitarista i producent albuma Tuomas Vainola kada je prvi put čuo pesmu. „Mislim da je i Marko imao ideju da to bude duet, od samog početka.

„Zabavni deo je bio odneti pesmu u Švajcarsku na USB drajvu, kao pravi agenti! Imali smo tajni sastanak kada smo imali svirku Pratteln Outdoor sa Tarjom, svako je svirao svoje setove. I da, bilo je sjajno videti ih zajedno na bini i konačno da pevaju istu melodiju!”

Hietala, koji je u januaru podelio novi live lyric video za “Dead God’s Son”, trenutno radi na novom materijalu za svoj sledeći album. Dosadašnji album bez naslova ide u istom pravcu kao i Hietalin debi solo album “Pire Of The Black Heart” koji je objavljen 2019. godine, „tvrdi prog sa nekim groovy metalom i rokom, sa dubinom i melodijom“.