Body Count se vraća u Zagreb nakon šest godina

Hip hop metal giganti Body Count, predvođeni rep ikonom Ice T-em, vraćaju se u Zagreb na Šalatu u nedelju, 16. juna 2024.

Pioniri crossovera, predvođeni jednim od najvećih rep umetnika svih vremena, Ajsom Tijem, planiraju povratak u Zagreb posle šest godina i rasprodanog koncerta u Boćarskom domu.

Body Count svira sirovi old school crossover, brutalnu mešavinu hip hopa i metala. Tokom godina su menjali postavu, raspuštali se i okupljali, ali ih je kult benda uvek čekao na koncertima širom sveta. I posle više od tri decenije, dokazuju da su zacementirali svoju poziciju na muzičkoj sceni, a u prilog tome ide i Gremi koji su osvojili za najbolju metal izvedbu za „Bum Rush” sa poslednjeg albuma „Carnivore”. Neumorni Body Count najavljuju novi album “Merciless” za 2024. godinu, a istovremeno će nastupati kao hedlajneri na velikim evropskim binama.

Početak benda je jedna od najvećih priča svetske alternativne scene. Osim repa, Ajs Ti je u mladosti bio veliki fan hard roka i metala. Tokom 80-ih stvorio je veliko ime na hip hop sceni, pa se početkom 90-ih posvetio bendu koji je osnovao sa svojim drugarima iz srednje škole. Body Count je imao svoje prve nastupe na Lollapaloozi kada im je Ajs Ti dao polučasovni set, a prvi snimak na njegovom „O.G. Original Gangster”, koji se smatra jednom od najvažnijih gangsta rep ploča. Na njemu, pre pesme „Body Count”, Ajs Ti odgovara na optužbe da se rasprodao jer u rep ubacuje elemente roka.

Sve je eksplodiralo sa debi albumom i kontroverznim singlom “Cop Killer”, uz ništa manje opasne “KKK Bitch”, “Evil Dick”, “Momma’s Gotta Die Tonight”, “There Goes The Neighbourhood” i “Body Count’s In The House” , nekada jedan od velikih favorita mnogih rok klubova na ovim prostorima. Album je digao na noge svu belu Ameriku, od predsednika Buša i članova Senata do Čarltona Hestona, pa je na kraju povučen i „Cop Killer” je zamenjen manje problematičnom novom verzijom pesme „Freedom Of Speech „.

Grejs Džons dolazi premijerno u Zagreb

U godinama koje su usledile, Body Count je imao uspone i padove, a nažalost čak su tri člana prvobitne postave ubrzo preminula. Ipak, u poslednjoj deceniji objavili su tri fantastična albuma, “Manslaughter”, “Bloodlust” čiji je singl “Black Hoodie” nominovan za Gremi, kao i “Carnivore” koji im je doneo Gremi za najbolju metal izvedbu. Neuništivi Ajs Ti i Body Count tokom tri decenije pokazuju ne samo da su izdržali test vremena, već da su i dalje jedna od najtraženijih živih atrakcija na planeti.

Prodaja ulaznica počinje u petak, 2. februara u 10.00 časova. Prva cena od 36 evra važiće do 31. marta. Od 1. aprila. do 15. juna za ulaz će biti potrebno izdvojiti 39 evra, a na dan koncerta 43 evra. Ulaznice za VIP tribine su 67 evra. Mogu se kupiti online na Eventimu i na njihovim prodajnim mjestima, dok će karte biti dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.