Photo : promo

Grejs Džons dolazi premijerno u Zagreb

Muzička ikona Grejs Džons premijerno dolazi u Zagrebu gde će na stadionu Šalata održati svoj koncert 4. jula 2024.

Jedna od najprepoznatljivijih ličnosti svetske muzičke scene, Grejs Džons već skoro četiri decenije definiše muziku, modu i umetnost, neizostavni je deo enciklopedije pop kulture. Veliki nezavisni koncert na otvorenom u centru Zagreba biće prilika da se čuje presek karijere ove neponovljive ikone.

Autor, pevač, muzičar i model jamajčanskog porekla dao je svetu opus koji je već uvršten u muzičke klasike, od albuma poput „Warm Leatherette“ i „Nightclubbing“ do singlova poput „Private Life“, „Pull Up to the Bumper “, „I’ve Seeen That Face Before” i „Slave to the Rhythm” sa kojima je poharala muzičke liste. Od manekenske karijere koju je započela 70-ih do ikone Studija 54, filmske karijere u klasicima kao što su “Vamp”, “Conan the Destroyer” ili “A View to a Kill” i nezaboravnih nastupa, Grejs Džons je ostala poznata po svojoj androgini izgled.koji je zacementirao njeno mesto u pop kulturi. VH1 ju je naveo među 100 najvažnijih žena u rokenrolu, dok ju je Bilbord svrstao među 40 najvećih imena klupske kulture.

Body Count se vraća u Zagreb nakon šest godina

Počela je kao muza brojnih fotografa, a do danas je mnogi muzičari i umetnici navode kao uzor, među kojima su Lejdi Gaga, Rijana, Lorde, Rojsin Marfi i Najl Rodžers. Dokumentarni film „Grace Jones: Bloodlight and Bami” kao i memoari ironično nazvanog „I’ll Never Write My Memoirs” daju intiman uvid u život ove velike muzičke i moderne ikone.

Na scenu se vratila 2008. sa zapaženim albumom „Hurricane” i od tada ne prestaje da nastupa, a na sceni je originalna kao i na početku karijere. Koncerti koji uključuju originalne kostime, pune energije i provokacija, deo su sjajnih živih nastupa na kojima Grejs još jednom dokazuje da je vanvremenska umetnica i živa ikona.

Ulaznice za Šalatu kreću u prodaju u sredu, 31. januara. od 10.00 časova po prvoj ceni od 59 evra. Nakon rasprodaje prvog kontigenta cena će porasti na 64 evra. Cena VIP ulaznice na tribinama je 89 evra. Mogu se kupiti online na Eventimu i na njihovim prodajnim mestima, dok će hard copy ulaznice biti dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.