Foto: Tanjug/AP

Brian Johnsom konačno stavio tačku na najveću AC/DC glasinu

Pevač grupe AC/DC Brian Johnson stao je na kraj dugotrajnim glasinama koje sugerišu da je njegov pokojni prethodnik Bon Scott napisao tekstove za “Back in Black”.

Godinama su se tvrdokorni fanovi AC/DC-ja pitali da li je Scott napisao tekstove za prvi album iz 1980. godine, budući da je preminuo samo nekoliko meseci pre nego što je album snimljen. Pesme poput „Hells Bells“, „Have a Drink on Me“ i naravno legendarna naslovna numera svakako dele neke teme koje su privlačile Scotta. Ali Johnson sada jasno insistira da je on lično napisao reči.

Johnson je u 22. poglavlju svojih novih memoara “Životi Briana” naveo:

– Ja sam držao tu olovku… pisao svake noći i svakog jutra kad bi mi samo naslov pesme bio u glavi. Tako se zbilja zdesilo. To je istina i zaista se nadam da će ljudi to i shvatiti.

U intervjuu za Rolling Stone ponovo se osvrnuo na ove glasine, objašnjavajući zašto je odlučio da ih zauvek ugasi.

– Postojao je jedan novinar iz Australije koji jednostavno nije hteo da se odrekne te priče – rekao je Johnson.

– I naravno, Malcolm i Angus (Young) su mislili: “Kakvo je**no s**nje”. Rekao sam im da bih voleo da mu kažu istinu. Ali njihov stav je uvek bio: “Samo ostavi. Pusti stvari da je**no sahrane same sebe.”

– I naravno, iz dana u dan postajalo je sve očiglednije da Bon nije mogao da stoji iza tih pesama, jer rifovi tada nisu bili napisani. Momci su na njima i dalje radili. Tako da nismo ništa rekli jer bi inače sve to dalo [novinaru] veću slavu.”

Johnson je dalje rekao da ga te glasine nisu previše uznemirile, ali ga je povremeno radoznalo raspitivanje obožavatelja navelo da konačno odbaci glasine o Bon Scottu i “Back in Black” u svojoj knjizi.

– Tada nije bilo interneta; glasine nisu otišle dalje od Australije. Ali mislio sam da je užasno što sam morao da se objašnjavam i zato sam u knjizi rekao, jednom i zauvek, kako stvari zaista stoje.

Izvor : Telegraf.rs