Brian May rekao da je nastup Queen-a na Live Aidu „nekako okej“

“Nismo shvatili da je ostavio tako trajan utisak na etar.”

Freddie Mercury and Brian May (Picture: Getty)

22-minutni set na dobrotvornom koncertu 1985. godine smatra se jednim od najvećih živih setova ikad odsviranih, a rekreiran je za biografski film “Bohemian Rhapsody” iz 2018. godine.

Razmišljajući o iskustvu gledanja filma koji se snima, May je otkrio kako je bend imao skromno mišljenje o svojim nastupima nakon silaska sa scene.

„Bilo je to tako neobično proživljavanje za film“, rekao je May za TalkRADIO.

„Snimili su te scene neverovatno verno, a biti tamo na tom setu bilo je zaista jezivo, u pozitivnom smislu; sve mi se vratilo. A u to vreme uopšte nismo bili svesni o čemu se zapravo radi. Sišli smo sa bine, razmišljajući, „Pa, nekako je bilo okej.“ Ali nismo shvatili da je to tako trajno ostavilo utisak na sve. … Taj koncert nekako živi i dalje, zar ne? ”

Brian May (Picture: Getty)

Pričajući o mnogobrojnim talentima pokojnog Freddie Mercury-a, dodao je: „Imao je veliku prostornu svest, a to je nešto veoma važno.

Ako radite sa ljudima na sceni, morate da imate muzički kontakt, ali takođe vam je potrebna ona vrsta fizičke hemije koja se odvija – svest o tome gde ste i gde ciljate svoju energiju. Freddie je bio divan zbog toga, i mi smo kliknuli od samog početka. “

U međuvremenu, May je nedavno otkrio da se oseća „zahvalnim što je živ“ nakon brojnih zdravstvenih problema, uključujući srčani udar i eksploziju želuca.

Još u maju, gitarista je rekao obožavateljima da je bio „veoma blizu smrti“ kada je bio hospitalizovan nakon što su lekari otkrili da su tri arterije u njegovom srcu „zagušene i da preti opasnost od blokiranja dovoda krvi“ u njegovo srce.

U septembru je takođe otkrio da su lekovi koji su mu pomagali u oporavku izazvali „eksploziju želuca koja me je skoro ubila“.