Photo : Jonti Wild

Bring Me The Horizon imaju novi singl

Britanski rokeri BRING ME THE HORIZON objavili su novi singl “DArkSide”.

Pesma je će se naći na sedmom studijskom albumu benda, “Post Human: NeX Gen”, za koji se očekuje da stigne u januaru 2024. preko Columbia Records.

U nedavnom intervjuu za radio stanicu Meltdown of Detroit WRIF, pevač BRING ME THE HORIZON Oli Sajks je izjavio za „Post Human: NeX Gen“: „To je deo četiri EP-a na kojima radimo, a zovu se kao serija „Post Human“. I svi oni imaju svoj poseban zvuk. A ova ploča se definitivno više oslanja na, kao, pretpostavljam da je vrsta bendova u kojima sam bio opsednut rok muzikom bila kao kada sam ušao u svoju hardkor, post-hardkor emo fazu. Prvi koncert mi je bio LINKIN PARK, ali onda sam počeo da idem na vrhunske hardkor nastupe i pank svirke i slične stvari, i lokalne nastupe u pabovima i slične stvari.

Omot

I tada sam se upoznao sa hardkor muzikom, a onda sa bendovima kao što su GLASSJAW i AMERICAN NIGHTMARE i sve te stvari. Ova ploča definitivno odaje počast tim stvarima. Pa čak i bendovi kao što su FALL OUT BOY i MY CHEMICAL ROMANCE i sve emo stvari, TAKING BACK SUNDAY i slično. Definitivno ima taj osećaj, ali onda pokušavamo da ga gurnemo u pravcu koji čini da se oseća kao savremeno i moderno i nešto novo. Tako da dobiješ neku nostalgiju za tim godinama, ali onda se osećaš sveže, znaš?”