Sonata Arctica imaju novi power metal singl

Nakon što su objavili dva akustična albuma, finski metalci SONATA ARCTICA tajno su radili na novom celom albumu.

Obožavaoci mogu da očekuju povratak svojim zlatnim korenima pawer metala u predstojećem opusu grupe. Predviđeno za objavljivanje na proleće 2024. preko Atomic Fire-a, bend je predstavio prvi ukus onoga što će doći sa novim singlom „First In Line“.

Frontmen SONATA ARCTICA Toni Kakko kaže: “Ovo je prva power metal pesma koju sam napisao za predstojeći album koji je prepun njih. Njen demo naslov je bio ‘First In Line’ i uspeo sam da se držim toga. Pesma se nosi sa brigom oko podizanje nove generacije ljudi sa ili bolje rečeno puštanjem elektronskog ekrana — naime TV-a, tableta ili nekog sličnog — čini veliki deo podizanja ove generacije ljudskih bića. Mislimo da kupujemo vreme ovim uređajima, ali da li su to uređaji prava ‘dadilja’ za našu decu ili bi možda trebalo da malo usporimo, čitamo knjige, učimo da sreća može biti i često je nešto do čega dostižemo zaustavljanjem i prepuštanjem konstantne stimulacije svih naših audiovizuelnih čula? Na neki način, mi smo leteći slepo sa ovim stvarima. Stvari napreduju prebrzo na mnogo načina…”

Više detalja o predstojećem LP albumu SONATA ARCTICA biće objavljeno u mesecima koji dolaze.

SONATA ARCTICA će zajedno sa finskim zemljacima STRATOVARIUS-om i power metalcima INDUCTION ovog vikenda krenuti na evropsku turneju.