Bruce Spingsteen sledeće godine u Pragu i Milanu

Bruce Springsteen zajedno sa svojim pratećim bendom E Street dodao je još 22 evropska datuma za iduću godinu.

Trenutno nama najbliži je Prag, gde će Springsteen održati koncerta 28. maja, a odmah nakon njega sledi koncert u Milanu na stadionu San Siro, 1. i 3. juna.

Prema objavi na njegovim službenim stranicama, Prag, Barcelona, Madrid i Hamburg samo su neki od gradova koje će Springsteen posetiti. Turneja će početi 5. maja koncertom u Cardiffu, a završiće 25. jula velikim koncertom na Wembleyju.

Bruce Springsteen UK EU turneja 2024, izvor: brucespringsteen.net

U sklopu turneje, nazvane “Springsteen and E Street Band Tour”, Springsteen je ovog leta već došao u našu blizinu, pa je tako 18. jula na stadionu Ernsta Happela održao koncert u Beču, kad ga je oduševljeno pratilo više od 50 hiljada ljudi.

Sveukupno je ove godine održao 31 evropski koncert, na kojem je ukupno prodato više od 1,6 miliona ulaznica.

Radi se o prvoj turneji Springsteena i E Street Banda nakon šest godina, odnosno nakon turneje u sklopu 35. godišnjice albuma “The River”. Springsteen je nekoliko američkih datuma ove godine morao da odloži zbog komplikacija sa čirom, iako će se vratiti idućeg marta, počevši s koncertom u Phoenixu.

Osim turneje, Bruce Springsteen priprema i novi, 22. po redu studijski album. On će se nadovezati na njegov prethodni album, “Only the Strong Survive”. Album, izdat prošle godine, obradio je soul klasike poput Ben E. Kinga, Commodoresa te The Temptationsa.