Bubnjar grupe Tool se nada da će grupa objaviti novi EP

Da li se sećate kada smo morali da čekamo 13 godina između dva albuma Tool-a?

E pa bubnjar Danny Carey voleo bi da se to više ne ponovi. Carey je rekao Berklee Bass Webinar-u da se nada da će on, basista Justin Chancellor i gitarista Adam Jones, uspeti da naprave novi EP tokom karantina usled Korona virusa, posebno nakon što je njihova turneja odložena do daljnjeg.

“Nadam se da ćemo tokom ovog svetskog zastoja, čim budemo u mogućnosti, da se okupimo Justin [Chancellor, bas] i ja, i Adam [Jones, gitara] – možda ćemo u međuvremenu početi da radimo na nečem novom, i možda ćemo uspeti da napišemo još jedan EP Tool-a kad je već ceo stao i ne možemo ništa drugo da radimo.

Samo nekako čekam to, znaš, baš iščekujem i držim svo četvroro očiju otvorene – i to je sve na čemu radim u ovo vreme.”

Koliko god da se tome nadamo, čini nam se da je Carey uvek optimista u bendu. Mada ko zna – “Fear Inoculum” je bio vrlo dobro prihvaćen i siguran sam da je učinio bar nešto za samopouzdanje benda u njihov sopstveni materijal. Ipak su za njega osvojili Grammy i bio je najprodavaniji rock album 2019. godine.

Osim toga, ovo je samo čista pretpostavka na kraju krajeva i trebalo bi tako i da se prihvati, ali sa druge strane tu su i pretpostavke da postoji nešto preostalog materijala sa snimanja Fear Inoculum-a koje bi se mogle oblikovati u novu pesmu ili dve.