Buč Kesidi završili snimanje albuma

Levoruki disko pop-rok elektro boj bend duo Buč Kesidi, objavili su da su i zvanično završili sa snimanjem njihovog drugog studijskog albuma. Izlazak njihovog drugog izdanja je planiran za 21. novembar, a sredinom meseca bi trebao da izađe četvrti i poslednji singl pod imenom “Subota”.

Do sada objavljenim snglovima “Nema ljubavi u klubu”, “Đuskanje ne pomaže” i “TIHO” levoruki pančevački duo je nastavio sa pomernjem praga domaće produkcije i eksperimentisanja sa spajanjem raznih (pod)žanrova u jedan, što su definitivno uspeli.

Izdavanje novog albuma će biti idealna prilika da nastave sa redovnim punjenjem hala širom zemlje i regiona, te će turneju kojom će promovisati najnovije studijsko ostvarenje započeti 30. novembra u Novom Sadu u MKC Petefi Šandor. U zemlji će još nastupiti 6. decembra u klubu Feedback u Nišu, gde će im podrška biti beogradski gotik post-pank trio bend Sitzpinker, a onda 21. decembra u sali Amerikana beogradskog Doma Omladine. Ulaznice za koncert u Novom Sadu su u prodaji od 7. oktobra i mogu se naći u CD shopu Mungos, kao i online preko Gigstix prodajne mreže po ceni od 500 dinara, dok će na dan koncerta cena porasti na 700 dinara, a ulaznice za beogradski koncert nakon što su prodate sve od 700, sada iznose 800 dinara, a ostalo ih je samo 100 i mogu se naći na blagajni Doma Omladine, svim prodajnim mestima Tickets.rs kao i na njihovom sajtu http://www.tickets.rs

Informacije vezane za prodaju karata za niški koncert će biti uskoro objavljene.

Što se tiče koncerata van zemlje, oni će nastupiti u Banjaluci u DKC-u Incel(cena za prvih 50 ulaznica je 5km, u pretprodaji iznose 7km, a na dan koncerta 10km), u Zagrebu u klubu Sax zajedno sa bendom Ljubičice, ali i na showcase festivalima BUSH u Mađarskoj 14. novembra, te kao predstavnici Srbije na prestižnom Eurosonic festivalu u Holandiji 17. januara sledeće godine.

Osim toga, oni su u septembru objavili i svoje prve čarape nazvane “Nisi tako smela”, inspirisane njihovim singlom “Đuskanje ne pomaže” koje su rađene u saradnji sa ЏОКС čarapama.