Bullet For My Valentine dolaze u Zagreb 2022. godine

Metal veterani Bullet For My Valentine najavljuju svoj sedmi studijski album za nadolazeći oktobar, na čijoj velikoj svetskoj turneji će posetiti i Zagreb. U Tvornicu kulture stižu u subotu 12. februara 2022. godine.

Bullet For My Valentine na sceni su već 23 godine, tokom koje su prodali preko 3 milijuna albuma, uključujući i 3 zlatna izdanja, a smatraju se pionirima modernog britanskog metal core zvuka, koji su na neki način i definisali svojim albumom “The Poison”. Štaviše, jedina su grupa iz Britanije koja je tri puta osvojila priznanje “Best British Band” na dodeli nagrada magazine Kerrang!

Novi studijski album, nazvan po samom bendu, najavljen je za 22. oktobar ove godine, za Spinefarm etiketu, i sudeći prema prvim najavama reč je o verovatno najžešćem izdanju u njihovoj karijeri. Najavljuje ga odličan singl “Knives” objavljen pre oko mesec dana.

Koncert u Tvornici kulture 12. februara biće njihov prvi u Zagrebu nakon tri godine.

Ulaznice za zagrebački koncert u prodaju kreću u utorak 27. jula po early bird ceni od 180 kn. Ona traje do 31. avgusta, a od 01. septembra iznosiće 200 kn. Ostane li ih, na dan koncerta, ulaznice će koštati 230 kn. Prodajna mesta su Dirty Old Shop, Rockmark i Aquarius u Zagrebu, Dallas Music Shop u Rijeci, te sva prodajna mesta Eventima i Entrio-a.

Podsećamo, Bullet For My Valentine su po prvi put u karijeri u Srbiji, tačnije u beogradskom Domu omladine nastupili 3. aprila 2019. godine.