Children Of Bodom su jednom prilikom obradili Rihannu – i to na Wackenu!

Children of Bodom imaju jednu od jedinstvenijih kolekcija obrada pesama u metalu.

Uvek je bila šansa za grupu da se oslobodi i samo malo zabavi uz neke pesme napravljene za širu populaciju, a ponekad te obrade nisu bile ni rok ni metal. A među tim slučajevima je se našao i Children Of Bodom kada su na Wacken Open Air festivalu 2008. godine obradili pesmu “Umbrella“, hit pop zvezde Rihanna-e.

U to vreme bend je promovisao svoj šesti album “Blooddrunk”. Kasno na nastupu na dugotrajnom nemačkom festivalu, pa je bend počeo da svira Rihannin hit koji je objavljen iste godine. Uz melodiju klavijature i bubnja, Alexi Laiho se nasmejao, „Ovo je tako sjebano“, pre nego što je otpevao tekstove pesme, naravno na svoj način.

Publika je podržala trenutak, pljeskajući u ritmu pre nego što je Laiho zastao. “Znate šta? Upravo sam shvatio da ovo nije jebena pesma Children of Bodom, pa sam je nekako sjebao. Pokušajmo još jednom … ne tu jebenu pesmu! Još nešto – ozbiljno!”

Klavijaturista Janne Virman tada je počeo da svira uvod u Van Halen-ovu „Jump“, što je publiku festivala oduševilo. Sad je taj deo snimka bolan podsetnik da je svet u roku od meseci izgubio svoja dva junaka instrumenta po imenu gitara – Eddie Van Halen umro je 6. oktobra prošle godine, a Laiho je umro krajem decembra, mada je vest o njegovoj smrti proširena tek početkom 2021. godine.