Članovi legendarnog progressive rock benda YES osnovali novi bend

Frontiers Music Srl objaviće istoimeni debi album “ARC OF LIFE” 12. februara 2021.

ARC OF LIFE je nova progresiv rock grupa koja sadrži tri člana trenutne YES postave – vokal / gitarista Jon Davison, basista / vokal Billi Sherwood i bubnjar Jay Schellen – plus Dave Kerzner (Sound of Contact) na klavijaturama i Jimmy Haun (takođe u prošlosti je se nalazio na albumima grupe YES) na gitari. Obožavaoci sada mogu i okustiti debi album sa novim singlom i spotom “You Make It Real“.

Koncept koji stoji iza ARC OF LIFE je, u skladu sa filozofijom progresiv roka, da stvori kreativnu, izazovnu i uhu prijatnu muziku koja pomera granice.

Sherwood opisuje muziku kao “zanimljivu, sa dobro osmišljenim pesmama, izvedene sa preciznošću i gracioznošću. Sve pesme sadrže nezaboravne melodije i tekstove koji slušatelja vode u zvučnu avanturu. Dinamični aranžmani sa vrhovima i dolinama … sve je tu”.

Druga ideja koja stoji iza benda je da bi YES bila jasna tačka uticaja. Ali iako je YES glavna tačka poređenja, mnoštvo muzičkih sličnosti može se povući da bi se opisao grandiozan i epski pristup muzici ARC OF LIFE.

Davisonovim rečima: „Svaki član YES razume i podržava kada drugi možda žele da istražuju i napreduju novim umetničkim putevima. Tada svaki od njih pronalazi dodatnu inspiraciju da bismo se vratili u YES“.

Spisak pesama sa albuma “Arc Of Life”

01. Life Has A Way
02. Talking With Siri
03. You Make It Real
04. Until Further Notice
05. The Magic Of It All
06. Just In Sight
07. I Want To Know You Better
08. Locked Down
09. Therefore We Are
10. The End Game