Glenn Hughes izjavio da njega i Coverdalea ne zanima baš Deep Purple

Glenn Hughes priznao je da njegov odnos sa trenutnom postavom Deep Purplea nije baš sjajan.

Nekadašnji pevač i basista Purplea takođe je potvrdio nedavnu tvrdnju David Coverdalea da je ulazak engleskog hard rock benda u Rock and Roll Kuću slavnih 2016. bio ne baš skladan, navodeći: “Ako pogledate naš govor tela, to je prilično očigledno”.

On je to otkrio u razgovoru za eonmusic o predstojećem albumu njegovog benda The Dead Daisies “Holy Ground” koji bi trebalo da bude objavljen 22. januara.

Govoreći o ceremoniji prijema u Kuću slavnih 2016., tokom koje su Hughes i Coverdale primljeni zajedno s bivšim kolegama iz benda Ritchie Blackmoreom i pokojnim John Lordom, uz trenutne članove Purplea – Ian Gillana, Rogera Glovera i Ian Paicea, Hughes kaže: “Sve je išlo malo teže zbog, nazovimo to “problema sa sujetom”.

Hughes, koji je bio član postava Mk III i Mk IV grupe Deep Purple, pojavljujući se na albumima “Stormbringer” [1974], “Burn” [1974] i “Come Taste the Band” [1975], nastavio je : “Tu smo bili David i ja, držeći se za ruke, a ostali momci, nažalost… Jednostavno se uopšte ne slažemo s njima.

– To je osetljiva tema – kaže on. – Nije nam to bila lagana noć. Ako pogledate govor tela, to je prilično očigledno, znate? Ali opet, David i ja smo toliko dugo “sito i rešeto”, jednostavno ga jako volim.

Što se tiče njegovih razmišljanja o trenutnoj postavi benda, Hughes je rekao: “Nemam pojma šta rade i zapravo me nije ni briga.”

Coverdale je inače pre nekog vremena dodao da su iz Purplea na toj ceremoniji pokušali da ih spreče da drže svoje govore, ali da je njegova supruga bila jako besna. Dodao je : ‘Jebi ga, niko nas neće sprečiti!”