Scott Dudelson, Getty Images

Corey Taylor završio snimanje solo albuma

Možda ne znamo šta Corey Tailor misli, ali znamo šta radi tokom karantina. Pored „veganskih recepata i vežbanja“, frontmen Slipknot-a i Stone Sour-a potvrdio je da je završio snimanje svog debitantskog solo albuma.

Razgovarajući sa Llzy Hale iz Halestorm-a u njenoj emisiji “Raise Your Horns” u podkastu “We Are Hear”, Taylor je uzbuđeno podelio sa javnosti da je snimio oko 25 pesama. Još u novembru je podelio da je napisao sličan broj pesama, ali sada je to mnogo bliže izdavanju.

“Sve pesme su stvari koje sam napisao tokom godina, ali se nisu uklapale ni u jedan bend. Tako da su to pesme koje su za mene.”, rekao je. “Svakako sam već neko vreme pominjao to da planiram da uradim solo album i jednostavno sam pomislio:” Ovo je savršeno vreme za to. ”

Na novom izdanju Corez je sarađivao sa poznatim licima, uključujući Christiana Martuccija, gitaristu Stone Sour-a, gitaristu iz njegove postave za solo nastupe Zacha Thronea, basiste Jason Christophera i bubnjara Dustina Schoenhofera. Snimanje je trajalo svega dve i po nedelje, a evo i bonusa – Corey Taylor misli da je album veoma zarazan.

To je sve što je za sada mogao da nam kaže, ali za nas je to dovoljno. Slipknot su prošlog avgusta objavili svoj novi album pod nazivom “We Are Not Your Kind”, što je njihov šesti studijski album, objavljen pet godina nakon petog izdanja “.5: The Gray Chapter”. Stone Sour su svoj poslednji album pod nazivom “Hydrograd ” objavili 2017. godine.