Čujte do sada neobjavljenu pesmu Eric Claptona i BB Kinga

Prethodno neobjavljena pesma Eric Claptona i B.B. Kinga objavljena je kao najava ponovnog izdavanja njihovog albuma “Riding With the King” za 20. godišnjicu.

Njihova verzija blues standarda “Rollin” i Tumblin “jedna je od dve numere dodate na originalni album za njegovo ponovno objavljivanje koje će uslediti 26. juna.

“Eric Clapton i B.B. King prvi put su nastupili zajedno u Njujorku 1967. godine”, piše u saopštenju. „Više od 30 godina kasnije, 1999. godine, dva dugogodišnja prijatelja udružila su snage kako bi stvorili kolekciju potpuno novih studijskih snimaka blues klasika i savremenih pesama. Rezultat svega tog je bio album “Riding With the King” koji je izdat u junu 2000. godine i prodat je u preko 2 miliona primeraka u Sjedinjenim Američkim Državama, te osvojio i Grammy nagradu 2000. za najbolji tradicionalni blues album. ”

“Od rock ‘n’ roll gitarista niko ne svira bolje nego on, a blues svira bolje nego mnogi od nas”, rekao je pokojni BB King za Claptona u intervjuu Rolling Stoneu 2000. godine. „Mnogo puta su me pitali:„ Zašto ti i Eric ne radite nešto zajedno? “Napokon je pronašao vremena i tu smo. … Rekao sam mu da on odabere sve, a ako se ja ne slažem sa nečim, razgovaraćemo o tome – ali nismo. Imao je sjajne ideje. Tako da mu u potpunosti verujem. ”

Uz „Rollin“ i Tumblin “, na albumu se nalazi i neobjavljena numera „Let Me Love You “.