COUNTERIGNITION OBJAVILI NOVI SINGL POSLE PET GODINA

CounterignitioN, thrash/groove/prog metal sastav iz Kovina, objavili su posle pet godina novi singl ispraćen videom pod nazivom “Treason”.

CounterignitoN je thrash/groove/prog metal sastav iz Kovina, oformljen 2006. godine. Iza sebe imaju dva izdanja “Spit or swallow” iz 2011. objavljen kao samostalno izdanje i reizdat na nekoliko split izdanja u Evropi i Južnoj Americi, i kao digitalno izdanje za američki Dysfunctional records, i još uvek aktuelni “Mediocrity Deadlock” objavljen u oktobru 2015. za Miner records, za koje su dobili odlične kritike i u domaćim i u stranim medijima, a Mediocrity Deadlock je naročito dobro prihvaćen od strane muzičke kritike iz tzv. regiona, Hrvatske, Makedonije, BiH.

Kao bonus pesma na MD albumu se nalazi i obrada pesme “Makedonija” kultne grupe” Time”, u čijem snimanju je učestvovao i legenda jugoslovenske rok i pop muzike, Dado Topić, koji je osim što je gostovao kao pevač, snimio i neke deonice na basu i gitari. Ova pesma se našla u finalu hita nedelje radija Beograd 202, kao i u izboru za hit godine, a “Mediocrity Deadlock” u izboru za album godine.

CounterIgnitioN je poznat kao koncertno vrlo aktivan bend, i u ovih gotovo 10 godina rada sakupili su trocifren broj nastupa po Srbiji i okruženju, što po klubovima što po festivalima kao što su Adrenalin fest u Bečeju, Metal days u Šidu, Exit festival i dr.
Žanrovski, CounterignitioN se može svrstati u metal, ali se u njihovoj muzici pored jakih metal i hardcore gitara i bubnjeva mogu čuti i prog-rock i jazz progresije, grunge atmosfera, i melodije i ritmovi iz balkanske tradicionalne muzike.

Bend čine Aleksandar Krčulj (vokal, gitara), Mladen Kosovac (gitara), Marko Matić (bubnjevi) i Marko Živković (bas), a njihovu novu pesmu možete čuti ispod.