Rick Diamond, Getty Images

Preminuo Brian Howe, nekadašnji pevač grupe Bad Company

Svet muzike izgubio je još jednog sjajnog muzičara, nekadašnji vokal Bad Company-ja Brian Howe umro u 66. godini.

Prema TMZ-u, pevač je preminuo juče (6. maja) u svojoj kući na Floridi. Jedan od njegovih rođaka rekao je za TMZ da je muzičar umro usled srčanog zastoja. Howe je i ranije imao problema sa srcem, 2017. godine. je imao i srčani udar.

Howe-ova muzička karijera je počela da postaje ozbiljna kada se pridružio Tedu Nugentu za album “Penetrator” iz 1984. godine. Odatle je prešao u Bad Company nakon njihovog raskida sa dugogodišnjim vokalom Paulom Rodgersom. Njegov prvi album sa grupom bio je 1986. godine izdati “Fame and Fortune”, a pojavio se na pet albuma, uključujući i set „Best of“ iz 1993. koji je svojim glasom predstavio najveće pesme benda.

Najveći uspeh Bad Company-ja za vreme Howe-ovog “mandata” ostvaren je 1990. godine, kada je objavljen album “Holy Water”, na kojoj su bili radio hitovi “If You Needed Somebody” “Holy Water” i “Walk Through Fire.” Takođe su na vrhu top liste bili i sa singlom “How About That” iz 1992. godine sa albuma “Here Comes Trouble”.

Howe je napustio Bad Company 1994. godine i nakon toga izdao još tri albuma kao solo izvođač, a poslednji je bio “Circus Bar” iz 2010. godine.