Čujte neobjavljene pesme Gary Moorea sastavljene na albumu “How Blue Can You Get”

Ovog meseca je obeležena 10. godišnjica smrti bivšeg gitariste Thin Lizzy-ja i solo zvezde Gary Moorea, a sada je Provogue Records ušao u Mooreovu arhivu kako bi sastavio album sa neobjavljenim pesmama.

“How Blue Can You Get” biće objavljen 30. aprila i sadrži osam numera. Prvo je pred vratima Mooreov original “In My Dreams”, balada u stilu Parisienne Walkways.

Na drugom mestu na albumu su verzije Freddie King-a “I’m Tore Down”, Memphis Slim-a “Steppin ‘Out”, Elmore James-ova “Done Somebody Wrong” i BB King-ova “How Blue Can You Get”, pesme koja albumu daje i ime. Kompletna lista pesama stoji u nastavku.

„Gary Moore je bio sila“, kaže osnivač Toto-a Steve Lukather. “Njegov intenzitet, kao i njegovi dinamični slatki mekani tonovi, imali su tako dubok osećaj. Bio je majstor i morao sam da ga gledam kako svira i da ga upoznam. I on je bio veoma fin čovek. Njegov gubitak osećaju svi koji su ga voleli, ali blagosloveni smo, još uvek možemo da ga čujemo kako svira na pločama, DVD-ima i svemu onome što će živeti zauvek. Bio je jedinstven. ”

“How Blue Can You Get” biće objavljen na luksuznom CD-u u ograničenoj seriji – koji sadrži četiri trzalice za gitaru, dva podmetača za čaše, razglednicu i nalepnicu – kao i običan CD i plavi LP vinil.

Spisak pesama na albumu “How Blue Can You Get”
1. I’m Tore Down
2. Steppin’ Out
3. In My Dreams
4. How Blue Can You Get
5. Looking At Your Picture
6. Love Can Make A Fool Of You
7. Done Somebody Wrong
8. Living With The Blues