Wed. Sep 22nd, 2021

Photo : universalmusic.rs

Čujte sve 53 obrade sa Metallicine sveže objavljene kompilacije “The Metallica Blacklist”

Za proslavu tridesetogodišnjice od objavljivanja svog kultnog izdanja poznatog kao „The Black Album“, legendarni metal sastav Metallica je obradovao svoje mnogobrojne obožavaoce širom sveta kompilacijom „The Metallica Blacklist“ na kojoj se nalaze saradnje sa preko 50 muzičara.

Ovo izdanje donosi novu dimenziju albuma koji je komercijalno proslavio bend, a raznovrsnost umetnika koji učestvuju na ovom projektu dokazuje univerzalnost i vanvremenski kvalitet pesama koje se nalaze na njemu. Hitove kao što su „Enter Sandman“, „The Unforgiven“, „Nothing Else Matters“, „Wherever I May Roam“ i „Sad But True“ donose muzičari koji su nekada delili scenu sa bendom, ali i neke mlađe generacije koje su došle u godinama nakon objavljivanja originalnog albuma.

Na 53 numere nalaze se kantautori, kantri izvođači, elektronski i hip hop umetnici koji svoju ljubav prema ovim pesmama dele sa pank rokerima, ikonama roka, metala… Neki od njih su Miley Cyrus, Elton John, Yo-Yo Ma, Chad Smith, Juanes, Alessia Cara, The Warning, J Balvin, Cage The Elephant, Phoebe Bridgers, Sam Fender, Moses Sumney, Weezer, St. Vincent, Chris Stapleton, Kamasi Washington…

Takođe, ima i izvođača iz metal sveta kao što su Ghost, Corey Taylor i Volbeat koji su odlučili da odaju počast svojim herojima.

Kako bi cela kampanja bila još značajnija, bend je odlučio da svi prihodi od prodaje „The Metallica Blacklist“ izdanja budu ravnomerno raspoređeni između 50 humanitarnih organizacija koje su, u saradnji sa „All Within My Hands“ – dobrotvornom organizacijom koju je osnovala Metallica, odabrali saradnici na albumu.

Uz ovu kompilaciju predstavljena je i obnovljena verzija Grammy nagrađenog izdanja „The Black Album“ koja donosi vrhunski kvalitet zvuka. Osim u digitalnom obliku i na streaming platformama, „The Black Album (Remastered)“ stiže i u nekoliko fizičkih izdanja: kao dvostruki vinil, standardni CD, u obliku proširenog izdanja sa 3 CD-a, kao i u fenomenalnom limitiranom Deluxe Box Setu koji je će svojim raznovrsnim sadržajem obradovati one najvernije fanove i kolekcionare.

„The Metallica Blacklist“ izdanje je dostupno na streaming platformama od danas, a fizički formati, uključujući 4 CD-a i limitirano izdanje sa 7 vinila, globalno postaju dostupni 1. oktobra.

Izdanje „TheMetallicaBlacklist“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama.

Highwaystar Magazine radio