Wed. Sep 22nd, 2021

Mastodon objavili novi singl i saopštili kada stiže novi album

Nakon što su početkom ove nedelje najavili novi album, progresiv metal ikone Mastodon zvanično su potvrdili da će “Hushed i Grim”, njihov novi dvostruki album biti objavljen 29. oktobra.

Objavili su i prvi singl u trajanju od tri i po minuta, i predstavlja najagresivniji Mastodon u proteklom periodu, a pritom je ostao prilično upečatljiv i dinamičan. Tragovi neprestano evoluirajućeg zvuka benda u poslednje dve decenije mogu se pronaći u okviru “Pushing the Tides”, kako nosi ime novi singl.

Hushed and Grim, deveti album Mastodona sadržaće 15 pesama u trajanju od ukupno 84 minuta, prvi je album benda od izdavanja “Emperor of Sand” 2017. godine, iako je bend tokom te četiri godine pauze bio zauzet specijalnim izdanjima. EP “Cold Dark Place” objavljen je kasnije 2017. godine, nakon čega je usledio „Stayrway to Nick John“, obrada Led Zeppelina iz 2019. posvećena njihovom pokojnom menadžeru. Kompilacija Medium Rarities objavljena je prošle godine, a bend je ranije ove godine takođe doprineo pesmi “Forged by Neron” za Dark Nights: Death Metal.

Mastodon, Hushed and Grim spisak pesama

01. “Pain With An Anchor”
02. “The Crux”
03. “Sickle And Peace”
04. “More Than I Could Chew”
05. “The Beast”
06. “Skeleton Of Splendor”
07. “Teardrinker”
08. “Pushing The Tides”
09. “Peace And Tranquility”
10. “Dagger”
11. “Had It All”
12. “Savage Lands”
13. “Gobblers Of Dregs”
14. “Eyes Of Serpents”
15. “Gigantium”

Omot albuma

Highwaystar Magazine radio