Photo : Marko Ristić - Zamrznuti tonovi / Za Highwaystar

Da li je vreme da Bruce Dickinson napusti Iron Maiden ?

Frontmen Iron Maiden-a Bruce Dickinson kaže da želi da ga bend zameni ako se ispostavi da više ne može da peva.

On je rekao u kolumni „Wired” Daily Star-a: „Ako sutra ne budem mogao da pevam više od četiri pesme uveče, voleo bih da momci nastave i da mogu da izaberem svoju zamenu. S vremena na vreme bih se pojavio, a drugi pevač bi uradio ostalo.

„Kada pogledate Keith Richardsa, koji pati od artritisa, on nije u vrhunskoj formi svake večeri, ali ga podržavaju drugi gitaristi“, nastavio je. “To su The Rolling Stones. Mislim da to nikoga ne uznemirava. U svakom slučaju, sve što sam rekao neće se dogoditi.”

Iron Maiden sinoć raspametili Štark Arenu

Bruce je takođe odbacio ideju da jednog dana nastupa kao replika holograma u stilu ABBA-e.

„To je pakao na zemlji“, rekao je. “Zaista ne razumem poentu toga.”

Kada je Dickinson napustio Iron Maiden 1992. godine, posao je pripao pevaču Blaze Bayleyu, što je bio čudan izbor s obzirom na to da je Blazeov pevački glas sasvim jasan bariton za razliku od Bruceovog tenor/alt opsega.

Bayley je snimio dva studijska albuma sa Maiden-om — „The X Factor“ iz 1995. i „Virtual XI“ iz 1998. — pre nego što se Dickinson vratio u grupu. Albumi Maidena na kojima se Blaze pojavio prodati su znatno manje od prethodnih izdanja benda i bili su njihovi najslabiji u matičnoj zemlji grupe od “Killers” iz 1981. godine.

Iron Maiden su 22. maja započeli deo svoje svetske turneje „Legacy Of The Beast” 2022. u Areni Zagreb, koja ima 22.000 mesta, u Zagrebu. To je bio prvi nastup benda uživo za 31 mesec. Nakon toga, dva dana kasnije nastupili su i u Beogradu pred oko 25 000 prisutnih. Reportažu i fotografije sa tog koncerta možete videti ovde.

Izvor : Blabbermouth.net