Da li nas to očekuje novi album Winery Dogs-a uskoro ?

Gitarista i pevač Ritchie Kotzen(ex- Poison, ex-Mr. Big) nedavno je u Tunestiles podkastu otkrio kakva je situacija sa njegovim sadašnjim bendom The Winery Dogs u kom su još sa njim bubnjar Mike Portnoy (Sons of Apollo, ex-Dream Theater, ex-Avenged Sevenfold…) i legenendarni basista Billy Sheehan (Mr. Big, Talas, David Lee Roth, Sons Of Apollo).

Rekao je : ” Pričali smo o snimanju trećeg studijskog albuma. Mike i Billy su sada na turneji sa njihovim bendom Sons Of Apollo na kojoj promovišu njihov novi album, odnosno bili su dok je nisu stopirali, i ja sam izdao pre nešto više od mesec dana moj novi album – “50 for 50″. Tako da, mislim da nema potrebe ni da pominjem, moj fokus je trenutno na mojoj samostalnoj muzici i karijeri. Ali pričali smo o snimanju novog albuma ozbiljnije na našoj prošloj turneji, prošlog maja. Dogovorili smo se da se nađemo jednom prilikom i bacimo sve ideje na sto. Kada budemo imali 4,5 pesama koje su na nivou na kom treba da budu, tada ćemo uzeti da uradimo ceo album i razmotriti tačan datum izdavanja. Tako da smo skroz opušteni, bez ikakvog pritiska, a mislim da je tako i najbolje za stvaranje nove muzike. Ali namera je tu. I ako bih morao da se kladim, kladio bih se da će u nekoj bližoj budućnosti biti našeg trećeg albuma.”

Portnoy i Sheehan su u januaru objavili drugi studijski album “MMXX” sa svojim bendom Sons Of Apollo, a Kotzen je na svoj 50 rođendan objavio svoj 22. studijski solo album “50 for 50”, na kom je se našlo čak 50 pesama. Poslednje što su zajedno objavili bio je EP “Dog Years” 2017. godine.