Šta umetnici slušaju – Emil Ivošević(Sigma epsilon/Verga)

Ovog puta smo malo proćaskali sa Emilom Ivošević, pevačem grupe Sigma Epsilon i novonastalog projekta Verga, te smo ga upitali za njegove omiljene bendove iz mladosti, sadašnjosti i još dosta toga.

Emil je sa sastavom Sigma Epsilon pre 4 meseca objavio EP “Svi putevi vode do smrti” preko izdavačke kuće Miner Recordings(koji možete poručiti ovde ili direktno od benda), a sa projektom Verga koji su osnovali on i Aleksandra Stamenković(Jenner) je pre par dana objavio prvu pesmu i lyric video, koji možete čuti ovde. A sada malo više o Emilovim uzorima.

1. Prvi omiljeni bendovi iz detinjstva ?

Prvi omiljeni bend bi morao da mi bude Riblja Čorba, to je i prvi bend čiju sam ploču kao klinac stavio na gramofon, to je bio album Buvlja pijaca koji i dan danas čuvam. Malo kasnije sam zavoleo Divlje jagode i Osmi putnik. Sve ih i danas obožavam!

2. Omiljeni domaći i omiljeni strani album danas ?

Omiljeni domaći album bi morao da mi bude Grejtest hits od Prti Bee Gee-a. Kad god mi se dešavalo neko sranje u životu preslušavao sam taj album do besvesti. Neverovatna duhovitost i harizma te trojice ljudi mi je uvek pomagala da preguram sve i svašta. Kao omiljeni strani album bih naveo Suffering hour od Anacrusis-a. Ovaj album je mešavina skoro svega što želim da čujem u muzici. Ima snagu, ima emociju i ima veštinu. Kompletan album i bend!

3. Omiljeni pevač ?

Ovo mi je baš pitanje bez jasnog odgovora… Obožavam Blekija iz Wasp, Korija Tejlora iz Slipknota, Džefa Tejta… Baš previše njih ima da bih odabrao jednog.

4. Da možeš da gostuješ na jednoj pesmi nekog benda, koji bi to bio ?

Ove godine sam prvi put gostovao na nečijoj pesmi i bila je to pesma Jennera “The test of time” za koju sam pisao i tekst i bilo mi je vrlo zabavno tako da ovako u fiktivnoj varijanti voleo bih da gostujem u pesmi Vatrenog poljupca. Mislim da bi to bila dobitna kombinacija! Hahah

5. A da možeš da čuješ bilo koji bend bilo gde, gde bi to bilo i koji bend ?

Najviše bih voleo da gledam drogirani Megadeth 1986.-88. bilo gde. To bi mi bio vrhunac života.

6. I za kraj, koju pesmu slušaš kad si veseo, koju kad si tužan, a koju kad si nervozan ?

Kad sam veseo i cirka mi se onda obavezno ide “Nightrain” od Gansa. Mislim da bih mogao celo veče u krug da je vrtim. Kad sam tužan Pajp od Prtija, a kad sam nervozan onda idu celi albumi Americana i Smash od The Offsprings pošto mi treba malo duže da se primirim.

Domaćin bio : Rastko Tomić