Dave Lombardo se setio trenutka kada je razmišljao da pređe iz Slayera u Megadeth

Istorija Slayer-a i Megadeth-a je sada zacementirana, ali postojao je jedan trenutak tokom 80-ih kada je bogatstvo oba benda moglo da se promeni izborom jednog muzičara.

Bubnjar Dave Lombardo prisetio se u podcastu Speak N ‘Destroy da je jednom razmišljao da se pridruži Megadeth-u tokom perioda kada je prvi put napustio Slayer.

„Hteo sam da se pridružim Megadeth-u kad sam prvi put napustio Slaier ’86,“ objasnio je Lombardo. “Bilo je to vrlo davno – verovatno se [Dave] Mustaine toga ni ne seća. Ali svirali su kao predgrupa Alice Cooper-u tokom turneje Peace Sells 1986. godine, a ja sam otišao u Long Beach Arenu i sastao se sa momcima “.

“Glavna stvar je bila – kada sam ih video, nisu izgledali baš zdravo. Mislim da je to bio vrlo mračan period za njih, a čuo sam i glasine o drogama i sličnim stvarima. Nisam bio svetac, ali držao sam to pod kontrolom, a oni mi jednostavno nisu izgledali zdravo, nisam video zdrav put za sebe. Svakako da je Gar Samuelson umro i bio je neverovatan bubnjar. ”

Lombardo kaže, „Megadeth i Slayer su svirali mnogo puta zajedno, i tako da, jednostavno, nisam video da stvari idu dobrim putem, a onda sam, naravno, preispitao svoj stav i uz malo prinude [producenta] Ricka Rubina , se vratio u Slayer“.

Lombardo je izašao iz Slayer-a krajem 1986. godine nakon što je bend objavio album “Reign in Blood”. Whiplash-ov Tony Scaglione preuzeo je ulogu bubnjara na turneji, ali Lombardo se 1988. vratio u Slayer za njihov sledeći album “South of Heaven”.