Dugogodišnji producent Metallice Bob Rock prodao je svoja prava na “Black Album”

Dugogodišnji producent Metallice Bob Rock prodao je svoja prava na “Black Album”, između ostalih muzičkih dela koja je radio u studiju.

Hipgnosis Songs Fund, kompanija za upravljanje investicijama i upravljanjem pesmama, kupila je ukupno 43 pesme od Rock-a, koji je bio producent Metallicine diskografije iz 90-ih i St. Anger iz 2003. godine.

Krediti Bob Rocka među najupečatljivijim su u rock i metal svetu. Njegove prve velike producentske magije nastupile su krajem 80-ih sa kultnim “Sonic Temple”-om The Cult-a i “dr Feelgood”-om Motley Crue-a, ali “Black Album” je oborio sve vrste rekorda, postajući prva ploča koja je prodataa u preko 16 miliona albuma u ​​eri SoundScan-a.

Čitajte više : Producent The Cult-a i Wham!-a Steve Brown preminuo u 62. godini

Tačan iznos koji je Rocku plaćen za ovaj album nije objavljen u javnosti, ali može se zamisliti velika linija nula zasigurno. „Širinu ogromnih uspeha Boba Rocka gotovo je nemoguće uporediti ni sa jednim stvaraocem u istoriji muzike“, kaže osnivač Hipgnosis Songs Merck Mercuriadis.

“Svi koji su sarađivali sa Bobom znaju da on stvara razliku, zbog čega umetnici čije je albume producirao na kraju se vraćaju kod njega, što bude gotovo uvek njihov najveći uspeh. Bob je vrlo poseban i kao kolega Kanađanin je zadovoljstvo je dočekati njega i njegove neverovatne produkcije u porodici Hipgnosis “.

“Uložio sam svoje srce i dušu u ove snimke, dodaje Bob Rock.” Znam koliko Merck voli muziku, pa je to bilo lako sklopiti dogovor. ”

Zajedno sa “Black album”-om, Rock je prodao svoja prava na razne numere iz filmova Michael Bublea “Call Me Irresponsible”, “Crazy Love”, “Christmas” i “To Be Loved”.

Čitajte više : Neil Young prodao polovinu prava svih svojih pesama