Death Squad Fest 2 u Božidarcu 29. novembra

29. novembra biće održan metal festival u Božidarcu u Beogradu pod nazivom Death Squad Fest 2. Priliku da nastupe na drugom izdanju ovog festivala će imati Rapidforce, Skore, Garlic, Xsus i Kobold.

Rapidforce je dobro poznati beogradski old school thrash metal bend koji je nastao 1990. godine i za sada imaju objavljena dva albuma, “Apotheosis if War” iz 1993/94 i “Burst Under Pressure” iz 2008. godine.

Uz njih će nastupiti i mađarski bend Skore koji više od decenije praše opasan prog metal – rock zvuk i po prvi put nastupaju u našoj zemlji.

Tu su i mračni goth metal veterani Garlic za ženskim vokalom iz Zrenjanina, postoje od 2006. godine a 2016. su objavili debitantsko i za sada jedino izdanje.

Uz prethodna tri benda nas očekuju i još dva :

Pogressive death metal/fusion metal bend iz Beograda pod nazivom Xsus koji je se nedavno nakon skoro 20 godina opet okupio.

I speed thrash metal sastav Kobold koji je 1. jula objavio svoj drugi album pod nazivom “Masterpace”. Jedan su od najaktivnijih domaćih bendova i osim dva studijska albuma imaju i jedan live album, kao i jedno EP izdanje.

Cena karte iznosi 300 dinara, i mogu se kupiti u Felix Shopu, a organizatori javljaju da ako požurite i na dan koncerta dođete u periodu između 20h i 20:30h možete nabaviti ulaznice po ograničenoj ceni od 200 dinara. Početak koncerta je zakazan za 20:20h.