Def Leppard (v.l. Phil Collen, Rick Allen, Joe Elliot, Rick Savage, Steve Clark) on 01.12.1983 in Dortmund. | usage worldwide Photo by: Fryderyk Gabowicz/picture-alliance/dpa/AP Images

Def Leppard otvorili prvi digitalni rock’n’roll muzej

Trezor Def Leppard-a prepun je digitalnih kolekcija fotografija i videa iz “ličnih rokenrol ormara” benda.

(Image credit: Def Leppard)

Def Leppard pokrenuli su Def Leppard Vault, mrežnu arhivu koju nazivaju „prvim digitalnim rokenrol muzejom“. Sadrži fotografije koje do sada nisu viđene, proizvode, video, audio komentare, intervjue i merch.

U izjavi koju su objavili njihovi predstavnici kaže se da će bend “i dalje lično organizovati i redovno ažurirati ovu internet destinaciju kao centralni deo svoje prošlost, sadašnjosti i budućnosti. On će rasti s njihovom karijerom dok neprestano dodaju nove artefakte i sadržaj narednih nedelja, meseci i godina “.

Među kolekcijama koje su već dodate u Trezor su “On The Road”, koja ističe fotografije, instrumente iz prošlosti, prolaze u bekstejdžu i itinerere sa turneja, dok “Jacket Required” sadrži scensku odeću iz kolekcije benda.

Slušaoci grupe Def Leppard koji žele da pristupe muzeju, moraju da se prijave i verifikuju na zvaničnom sajtu benda – LeppardVault.com, kako bi dobili šifru sa kojom mogu da pristupe informacijama.

Cene proizvoda se kreću od 25 dolara pa sve do 280 dolara.