TIMO TOLKKI RASPUSTIO BEND INFINITE VISIONS NAKON NEUSPEŠNOG SNIMANJA DEBITANTSKOG ALBUMA

Grupa INFINITE VISIONS, koju je formirao bivši gitarista i tekstopisac benda Stratovarius Timo Tolkki, raspuštena je nakon što nije uspela da prikupi dovoljno sredstava za snimanje svog debitantskog albuma.

Grupa je rekla u izjavi: “Nažalost, kako INFINITE VISIONS nisu ispunili svoj cilj crowdfundinga, neće biti albuma i bend neće nastaviti. Kao oproštaj od fanova, INFINITE VISIONS objavljuju pet pesama koje su snimljene za njihov demo, uključujući dve neobjavljene pesme, “Dangerous” i “Voice Of Tomorrow” (vokalni demo je otpevao Erik Kraemer u pretprodukciji). Uključene su i neke ‘bonus pesme’: klavijaturu na demou je odsvirao Jimmy Pitts za pesmu “Dangerous” i nemiksirane bubnjarske numere odsvirao je Pavel Jaroszevicz za „Voice of Tomorrow“. “

Tolkki je rekao da je njegov plan da objavi ono što bi bio debi album INFINITE VISIONS-a, “Union Magnetica”, kao njegov novi solo album, potencijalno sa gostujućim pevačima poput Elize Rid (Amaranthe), Sharon Den Adela (Within Temptation), Russell Allena (Symphony X) i Rob Rocka (Impellitteri). Rekao je: “Moj plan je da objavim ovaj solo album sledeće jeseni i promovišem ga na turneji širom sveta.”

Tolkki je najavio raspuštanje Stratovarius-a u aprilu 2008. godine, da bi se kasnije predomislio i umesto toga napustio grupu, prenoseći sva prava na svoje pesme i ime benda na pevača Tima Kotipelta, bubnjara Jorga Michaela i klavijaturista Jens Johanssona.

U svojoj autobiografiji, “Loneliness Of A Thousand Years” iz 2010. godine, Tolkki je detaljno opisao svoje burno detinjstvo, svoju bitku sa iscrpljujućom psihozom i filozofije koje oblikuju veći deo njegovog dubokog razmišljanja i pogleda na svet.