Dorian Gray - Dražen Scholz & Toni Ostojić/Photo: Mario Delić

Dorian Gray se vratili nakon 27 godina

Hrvatska grupa Dorian Gray, koju trenutno čine Toni Ostojić i Dražen Sholz, objavila je spot za pesmu “Jesenski krug” za Croatia Records.

Pored ovog maestralnog dvojca, na novoj pesmi radili su i Goran Delač na basu i Luka Banić na gitari.

Dorian Gray osnovan je 1982. godine, u sastavu: Massimo Savić (vokal, gitara), Vedran Čupić (gitara), Branko Terzić (bubnjevi), Toni Ostojić (klavijature) i Jadran Zdunić (bas), kao i na nekim pesmama Emil Krnjić (bas).

Prvi album “Sjaj u tami” objavili su 1983, a 1985. godine i drugi album “Za tvoje oči”. Godinu dana kasnije Massimo napušta Dorian Gray, i započinje svoju solo karijeru.

Toni 1986. radi kao klavijaturista na albumu Parnog valjka “E=mc2”, a 1988. pridružuje se bendu i Dražen kao bubnjar.

Oko 1990. godine deo Dorian Graya nastavlja sa radom, kada mikrofon preuzima Toni Ostojić. Bend 1997. godine objavljuje svoj treći album, ali odlučuje da nakon nekoliko koncerata ipak napravi pauzu sa radom u ovom bendu.

Croatia Records 2023. godine reizdaje poslednji album Dorian Graya iz 1997. godine, a Toni i Dražen odlučuju da se ponovo okupe, i da rade na novim pesmama i albumu, koji će izaći do kraja 2024. godine.

Svoju publiku su želeli da počaste pesmom sa novog albuma, kao i da tu pesmu i vizualizuju spotom u kome se pojavljuju glumci Vini Jurčić i Romano Nikolić, a sve to u režiji Maria Delića.