Wed. Sep 22nd, 2021

Dream Theater najavili novi album

Vrlo verovatno i najpoznatiji progressive metal bend Dream Theater objaviće svoj 15. studijski album, “A View From The Top Of The World”, 22. oktobra.

Album sa sedam pesama označava i drugi studijski album u saradnji sa InsideOut Music/Sony Music. Omot izdanja je kreirao dugogodišnji saradnik benda Hugh Sime (RUSH, IRON MAIDEN, STONE SOUR), a producirao ga je John Petrucci, dok je inženjer i dodatna produkcija James “Jimmy T” Meslin, a mix/master je radio Andy Sneap(gitarista Judas Priest-a od 2018. godine na koncertima).

DREAM THEATER – koji čine James LaBrie, John Petrucci, Jordan Rudess, John Myung i Mike Mangini – bio je usred rasprodate svetske turneje na kojoj su promovisali njihovo poslednje izdanje “Distance Over Time” i 20. godišnjice “Scenes From A Memory” kada je globalna pandemija zaustavila svet. Muzičari su se našli kod kuće, sa LaBrieom u Kanadi i ostatkom grupe u Sjedinjenim Državama. Kako je sudbina htela, upravo su završili izgradnju DTHK -a (sedište benda) – kombinaciju studija za snimanje uživo, prostora za probe, kontrolne sobe, skladišta opreme i kreativne košnice. Sa LaBrie -om u Kanadi, prvo je pisao sa bendom preko Zooma na monitoru u DTHK -u. U martu 2021. odleteo je u Njujork, stavio se u karantin i snimio svoj vokal licem u lice sa Petruccijem.

“Mi jednostavno volimo da sviramo na svojim instrumentima”, poručuje Petrucci. “To nikada ne nestaje. Volim da budem kreativan, pišem i vežbam taj deo svog uma. Radili smo ovo dugo vremena i ne uzimamo to zdravo za gotovo. Kad god se okupimo, znamo da ne možemo razočarati sebe ili svoje fanove, pa uspevamo da se potrudimo još više. ”

“Svakom albumu pristupamo kao da nam je prvi”, dodaje LaBrie. “Bila je to sjajna vožnja, ali nećemo stati.”

Lista pesama na albumu :

01. The Alien (9:32)
02. Answering The Call (7:35)
03. Invisible Monster (6:31)
04. Sleeping Giant (10:05)
05. Transcending Time (6:25)
06. Awaken The Master (9:47)
07. A View From The Top Of The World (20:24)

Photo : Omot

Highwaystar Magazine radio