Wed. Sep 22nd, 2021

Photo : Stephane Allaman/ABACAPRESS.COM

Preminuo Dusty Hill, basista benda ZZ Top

Dusty nas je napustio u 72. godini, a tužnu vest su na zvaničnim nalozima benda na društvenim mrežama prenele njegove kolege iz benda, Billy Gibbons i Frank Beard.

Napisali su: “Tužni smo zbog vesti da je danas naš Compadre, Dusty Hill, preminuo u snu kod kuće u Hjustonu. Nama će, zajedno sa legijom fanova ZZ Topa širom sveta, nedostajati tvoje prisustvo, tvoja dobra priroda i postojana posvećenost da to monumentalno dno pružite „Vrhu“. Zauvek ćemo biti povezani sa onim „Blues Shuffle-om u C.“, te su dodali „Nedostajaće vam jako, amigo.“

Nije jasno da li je Dusty-jeva smrt na bilo koji način povezana sa drugim zdravstvenim problemom koji je nedavno pretrpeo – naime, povredom kuka za koju je bend rekao da je morao da se pozabavi u poslednjih nedelju dana, primoravajući ga da se povuče iz niza koncerata širom SAD sa drugovima iz benda.

ZZ Top je definitivno (bio) jedan od najlegendarnijih bluz bendova na planeti, a Dusty je kao verni član i basista benda, i član trojke koja je svetom harala dugih 52. godine snimio 15 studijskih albuma.

Ono što je zanimljivo jeste da će ZZ Top nastaviti da postoje i nakon smrti basiste.

Juče je Eddie Trunk sa SiriusXSM radija podelio je poruku koju je dobio od frontmena ZZ TOP-a Billy Gibbonsa o budućim planovima grupe.

Trunk je tvitovao: “Ovu poruku sam upravo primio od @BilliFGibbons u vezi sa smrti Dusty Hilla @ZZTop. Billy mi je rekao da mogu da podelim sa obožavaocima: Kao što je Dusty rekao pre svoje smrti, “Let the show go on!’ (“Nek’ se nastavi šou”). I … sa poštovanjem, učinićemo sve što možemo da prevaziđemo ovo i ispoštujemo njegove želje. ”

Koncert ZZ TOP -a koji je sinoć trebao da se održi u Simpsonvilleu u Južnoj Karolini otkazan je zbog Hillove iznenadne smrti.

Highwaystar Magazine radio