Photo credit: John Swannell

Duran Duran se vraćaju u Hrvatsku

Duran Duran, britanske rok ikone, vraćaju se u Hrvatsku, na svoj prvi nastup u pulskoj Areni u utorak, 30. jula 2024. godine.

Jedan od najvećih pop rok bendova svih vremena, svoj povratak u Hrvatsku beleže sedam godina nakon rasprodatog koncerta na Šalati. Novi nastup u Hrvatskoj zakazan je na možda najlepšem koncertnom prostoru koji ovaj deo Evrope ima. Pulski amfiteatar star dve hiljade godina biće savršena pozornica na kojoj se može prisetiti bezvremenske kolekcije hitova i prilike da čujete novi album „Danse Macabre”.

Na poslednjem izdanju, bend predstavlja mračnije melodije, nove pesme, obrade i specijalne verzije svojih klasika. Uz singl “Black Moonlight” i naslovnu numeru “Danse Macabre”, tu su i obrade Billie Eilish, The Rolling Stones, Siouxsie and the Banshees, saradnje sa Moneskinovom Viktorijom De Anđelis, Najlom Rodžersom i prethodnim članovima benda.

Oni su bez sumnje jedan od najvećih mejnstrim bendova i muzička institucija koja je iznedrila neke od najvećih pop hitova svih vremena. Karijera koja se proteže više od četiri decenije, 16 studijskih albuma i preko 100 miliona prodatih ploča širom sveta, i nagrade kao što su životno delo, dva Gremija, BRIT nagrade za izuzetan doprinos muzici, mesto na Holivudskoj stazi slavnih, kao i inkluzija u Rokenrol kući slavnih označili su ih kao jedan od najprepoznatljivijih bendova našeg vremena.

Grejs Džons dolazi premijerno u Zagreb

Povezujući generacije fanova i horde fanova, Duran Duran puni najveće stadione, dok pesme nastavljaju da čine obavezni repertoar radio stanica. Predvođeni harizmatičnim Simonom Le Bonom, uticali su na generacije muzičara i pop kulture kao muzičke i modne ikone.

Više od četiri decenije od svog prvog pojavljivanja na muzičkoj sceni, i dalje su jaki. Pula će tako čuti vanvremenske megahitove poput “Hungry Like A Wolf”, “Rio”, “Wild Boys”, “Come Undone”, “Ordinary World”, “Union Of The Snake”, “The Reflex”, “A View To A Kill“, „Girls On Film“, „Save A Prayer“ ili „Notorious“.

Ulaznice za pulski koncert puštaju se u prodaju u petak, 2. februara u 10.00 časova. Early bird cene za parter stajanje su 87 evra, za tribinu sedenje 119 evra i stajanje 68 evra. One će biti dostupne preko Eventima.