Photo : promo

Egret predstavlja video za “Unveil” i najavljuje nastup sa Ljubičicama

Pančevački muzičar i producent Petar Pupić, koji nastupa kao Egret, predstavlja svoj drugi video singl u karijeri i to za pesmu “Unveil” koji je nastao po konceptu Tare Gajović i Kiše Radić.

Pesma je objavljena na debitantskom EP izdanju “Silent Turns” i dostupna je na svim digitalnim platformama, bandcamp-u i YouTube-u.

Za neke ljude “Unveil” bi mogao da bude trenutak u kojem se zaljubite na prvi pogled i shvatite da ljubav može da bude i utočište i neka vrsta eskapizma od anksioznosti i socijalnih interakcija. U vizuelno bogatom i izuzetno emotivnom spotu rediteljke Tare Gajović i snimateljke Kiše Radić u kojem su u centru pažnje likovi Anastasija Stošić i Lazar Tešić, “Unveil” je dobio svoj konačni oblik. “Glavna nit koja prožima spot je ideja o prepuštanju, razbijanju granica i prihvatanju kroz intimni odnos dvoje mladih ljudi.

Bend Ljubičice najavljuje veliki beogradski koncert

Kroz različite vizuelne elemente i simbole, cilj nam je bio da postepeno gradimo dinamiku između dva glavna aktera. Kroz ceo spot oni pokušavaju da se povežu, ali se suočavaju sa preprekama koje mogu da prevaziđu samo kad prihvate određene delove sebe. Spot se zbog svoje poetske i simbolične prirode može interpretirati na različite načine, ali je u svojoj suštini priča o transformaciji, prihvatanju i prepuštanju,” objašnjava Kiša Radić.

Više od šest godina je prošlo od izlaska pesme “Knot” koja je Egretu donela prvo mesto na regionalnom konkursu za kantautore “Poezika” u Novom Sadu. Od tada do danas Egret je objavio singl “My Isle”, EP “Silent Turns”, nastupao na Pesmi za Evroviziju 2023. godine sa “Ako shvatim kasno” i ponekad svirao solo ili sa bendom. Kao producent, autor muzike, aranžer i instrumentalista, radio je na albumima i pesmama za druge muzičare, kao što su Buč Kesidi, Ljubičice i Iva Lorens. Prva prilika da vidite Egreta na koncertu je 26. aprila kada u Velikoj sali Doma omladine Beograda nastupa kao specijalni gost na koncertu Ljubičica.