Eternal Flame Fest po prvi put u Sarajevu ovog aprila

Prvo izdanje sarajevskog metal festa “Eternal Flame Fest“, biće održan u Domu mladih 12. i 13. aprila.

“Za ovo izdanje metal festa odabrali smo za lokaciju Dom mladih, jer je isti taj objekat bio domaćin slavnih, Yu Heavy Metal Fest festivala, u organizaciji Želimira Altarca Čička, kada je Sarajevo bilo prijestolnica heavy metal muzike u bivšoj državi. Festival koji se do sada dva puta održao u bivšem klubu Johnny (izdanje za 2020. je otkazano zbog pandemije Covid-a), napokon je dobio svoje ime i od sada, i nadamo se mnogo godina u budućnosti, nosit će naziv „Eternal Flame Fest“.

Za Eternal Flame Fest odabrali smo lineup koji će zadovoljiti ukuse svih ljubitelja metal i hardcore muzike, kada će, između ostalih, nastupiti više nego izvrsni heavy metal bend Primitai iz Londona; tuzlanski hardcore zvučni zid Urban Instinkt; bihaćka nu metal senzacija New Storm, vraća se i kultni, stari, sarajevski heavy bend Gnu, melodic death metal mašina iz Italije, Hateful, kao i mnogi drugi odlični bendovi.”

Kao headliner ovog dvodnevnog festivala nastupiće najpoznatiji regionalni black metal bend The Stone, koji ove godine, pod imenima The Stone i Stone to Flesh, obeležava ukupno 28 godina aktivnog rada. The Stone su nastupali kao učesnici mnogih evropskih festivala kao što su Exit, Metal Days, De Morte Et Diabolum, ETEF, Heretic Feast, Under the Black Sun Festival.

Pored The Stone, tu je i brutalna death/thrash bomba iz Beograda, Infest, koji su na sceni 22 godine i jedan su od najboljih metal bendova u ovom delu Evrope. Infest su do sad razvalili na mnogim evropskim festivala, među kojima su In Flammen Open Air, Rockstadt, Metaljot Raspaljot, Lowland Fest, kao i Belgrade Metal Fest 2016. kada su nastupili sa velikim Kreatorom.

Karte će biti po ceni od 40KM (20€), a samu prodaju očekujte uskoro putem servisa Kupikartu.ba.

Za sve informacije možete se obratiti u Primarchov inbox na društvenim mrežama Facebook i Instagram, na mail adresu team@primarch.co, ili na broj telefona 061/367-932.

Izvor : Balkanrock.com