Evanescence objavili novi singl

Evanescence su objavili novi singl pod nazivom “Better Without You“. To je sledeći singl sa predstojećeg albuma benda “The Bitter Truth”, koji će objaviti 26. marta putem BMG-a.

“The Bitter Truth” je prvi originalni album Evanescence-a nakon deset godina, a njegove pesme su već zaslužile pohvale brojnih svetskih magazina.

Novi album je epska, gitarom predvođena kolekcija pesama inspirisana (često gorkom) stvarnošću 21. veka i našim svetom.

Novu muziku Evanescence-a producirao je Nick Raskulinecz, koji je takođe radio na istoimenom albumu benda iz 2011. godine.

Na temu naslova albuma “The Bitter Truth”, Lee je prethodno rekla Rock Soundu: “Kako su tekstovi počeli da se formiraju, i uopšte moj osećaj u ovom trenutku, za mene je glavna tema razočarenje. Samo odrastanje i saznavanje da bajke zapravo nisu stvarne. I teško je biti odrastao – zaista jeste. Budući da neko drugi nije glavni, i da moramo biti u mogućnosti da sami donosimo odluke, saznajemo sopstvene informacije, štitimo sebe. Ljudi umiremo – svi ćemo jednom. Nema čarobne pilule. Dakle, kada tako kažem zvuči kao mnogo propasti i mraka, ali postoji izbor da prihvatimo istinu i živimo u njoj i prigrlimo je ili da odaberemo da živimo u trenutku i da ti je izbor da jednostavno odustaneš. I tu postoji borba, ali moj izbor je definitivno da uzmem tu pilulu. ”