Evo šta Jack Nicholson radi poslednjih 13 godina

Prošlo je 13 godina otkako se Jack Nicholson pojavio u “How Do You Know”, romantičnoj komediji u kojoj glume Reese Witherspoon, Paul Rudd i Owen Wilson.

Iako ova sporedna uloga definitivno nije vrhunac Nicholsonove karijere, jer holivudska legenda ima 80 filmskih uloga iza sebe, taj angažman nije nimalo umanjio nasleđe koje sadrži fantastične, praktično neponovljive kinematografske klasike.

Među njima su nabraja The Wrap, na primjer “The Departed” (2006.), “The Shining” (1980.), “One Flew Over the Cuckoo‘s Nest” (1975.) i “Chinatown” (1974.),…

Da li ste videli intervju koji je Jack Nicholson dao 1973. u Beogradu ?

Pa iako 86-godišnji Nicholson nikada nije najavio odlazak u penziju, film će po svemu sudeći biti njegov poslednji. Jedna od takvih informacija pojavila se u podcastu “WTF With Marc Maron” ove sedmice, tokom opsežnog intervjua sa slavnim producentom, impresariom Sunset Stripa i dugogodišnjim Nicholsonovim prijateljem Louom Adlerom. Maron je bio već pri kraju razgovoru koji je trajao više od sat vremena kada je Adleru postavio bitno pitanje koje je dovelo do teme Nicholsonovih planova.

“Moj prijatelj je hteo da ga stavi u film.”, rekao je Maron nakon što je upitao Adlera kako je Nicholson.

“I razgovarao je s njim. Ali Jack je odgovorio: ‘Ne želim to da radim. Znaš li šta sam danas radio? Sedeo sam ispod drveta i čitao knjigu‘”, prepričao je Maron.

“To zvuči kao Jack”, uzvratio je Adler, smejući se s Maronom. Adler je istaknuo kako je Nicholson uvek radio tačno ono što je stvarno želeo.