(Image credit: Travis Shinn)

Five Finger Death Punch predstavili novi singl i detalje predstojećeg devetog albuma

Five Finger Death Punch izbacili su drugu pesmu sa svog predstojećeg, devetog studijskog albuma “AfterLife”.

Nova pesma “IOU” sledi stope naslovne pesme, koja je objavljena prošlog meseca. “Afterlife” će biti objavljen 19. avgusta i sada je dostupan za pretprodaju.

„Ovo je naš deveti album, tako da u ovom trenutku imamo legije vernih fanova, a naš prepoznatljivi zvuk je više nego uspostavljen“, kaže gitarista Zoltan Bahtory. „Postao je svoje ostrvo, naša nulta tačka na kojoj radimo i uvek možemo da se vratimo. Dakle, kada smo započeli ovu ploču, vladalo je uzbuđenje zbog predstojećih muzičkih avantura, znali smo da možemo da se udaljimo koliko god želimo, postojala je sloboda da zaista ‘sve ide’.

“Ovo je rezultiralo albumom koji je mnogo raznovrsniji od naših prethodnih, ali se čini jedinstvenijim, jer u Ivanovim tekstovima postoji okvir sveobuhvatnih priča i međusobnog povezivanja muzičkih motiva između pesama. Nije zamišljen kao konceptualni album, već bili smo tako hiperfokusirani na slikanje kompletne slike, nekako se oseća kao jedna… Veoma smo ponosni na to i nestrpljivi smo koliko i fanovi koji čekaju objavljivanje, jedva čekaju da je podele.”

Zvanični lyrics video za “IOU” pruža fanovima prvi pogled na projekat Metaverse na kojem bend radi, interaktivni virtuelni svet koji će raditi kao proširenje postojeće aplikacije Fan Club.

Five Finger Death Punch će 2. jula održati koncert u Beogradu na Tašmajdanu, te će im to biti jedini koncert u regionu.

Spisak pesama na albumu “Afterlife” :

1. Welcome To The Circus
2. AfterLife
3. Times Like These
4. Roll Dem Bones
5. Pick Up Behind You
6. Judgment Day
7. IOU
8. Thanks For Asking
9. Blood And Tar
10. All I Know
11. Gold Gutter
12. The End

Omot / (Image credit: Sony Music)