Embassy Pictures

Za drugi deo filma “This Is Spinal Tap” ćemo se malo načekati, ali bar znamo da stiže

This Is Spinal Tap, omiljeni rock film iz 1984. o izmišljenom britanskom rock bendu, konačno dobija nastavak.

Spinal Tap II stiže u bioskope 19. marta 2024. godine, samo nekoliko nedelja nakon što će originalni film proslaviti 40. godišnjicu.

Novi film će ponovo režirati Rob Reiner, koji će ponoviti svoju ulogu reditelja Marty DiBergia. Takođe se vraćaju Michael McKean kao pevač David St. Hubbins, Harry Shearer kao basista Derek Smalls i Christopher Guest kao gitarista Nigel Tufnel. Ric Parnell, koji je igrao bubnjara Mick Shrimpton, nedavno je preminuo u 70. godini.

Iako je svojevrsni nastavak – poznat kao “A Spinal Tap Reunion: The 25th Anniversari London Sell-Out” i “The Return of Spinal Tap” – objavljen kao TV film 1992. godine,” Spinal Tap II” obećava da će duhom biti bliži originalu. Reiner je nedavno rekao za Deadline da su ga tokom decenija stalno pitali kada planira da snimi nastavak.

“Toliko godina smo govorili: ‘Ne.’ Tek kada smo došli na pravu ideju kako da ovo uradimo,” rekao je on. “Ne želite da to uradite samo da biste to uradili. Želite da poštujete prvi deo i da pomerite priču malo dalje.”

Reiner je ukratko objasnio premisu novog filma u kojem je bend i dalje uznemiren prvim filmom koji je DiBergi napravio. Ponovo se povezuju sa njim dok sviraju svoj poslednji koncert kao grupa.

„Svirali su Albert Hol, svirali su na stadionu Vembli, širom zemlje i u Evropi“, rekao je Reiner. „U skorije vreme nisu provodili vreme zajedno i to je postala pretpostavka. Ideja je bila da je Ian Faith, koji je bio njihov menadžer, preminuo. U stvarnosti, [glumac] Tony Hendra je zaista preminuo. Ianova udovica je nasledila ugovor u kome je pisalo da im Spinal Tap duguje još jedan koncert. U osnovi će ih tužiti ako to ne urade. Sve ove godine i mnogo zle krvi u koje ćemo ući, a oni su ponovo okupirani i primorani da se nose jedni sa drugima i odsviraju ovaj koncert.”

Reiner je rekao da se nada da će u novi film uključiti i „gostujuće umetnike“, ali da će uključiti i istinite trenutke koji su se desili rock bendovima iz stvarnog života – baš kao u originalu.

Izvor : Ultimateclassicrock.com