Queen's Freddie Mercury - CREDIT: Getty

Freddie Mercury je mislio da je ova pesma bolja od “Bohemian Rhapsody”

Govoreći za Greatest Hits Radio nakon što je „Bohemian Rhapsody“ proglašena „najvećom pesmom svih vremena“ od strane više od 6500 slušalaca, bivši roudi i autor emisije Queen Uncovered Piter Hins priseća se kako je bend smislio „Bohemian Rhapsody“.

U razgovoru za Greatest Hits Radio on je objasnio: „Bend je snimao [album] ‘Night At The Opera’ i išli smo po svim tim različitim studijima u Londonu i radili deliće na svakom mestu, tako da sam slušao delove ‘Bohemian Rhapsody’ ‘, ali dugo nisam čuo celu stvar. Sećam se da sam malo čuo operu i pomislio da će to biti uvodna traka za emisiju uživo – nisam imao pojma da je to pesma!

Pesma grupe Queen nova cancel culture: Skinuta sa liste najvećih hitova „jer nije korektna“

Nastavio je: „Spot je verovatno ono što mu je pomoglo da postane tako ogroman u Britaniji… a druga stvar je što, nažalost, Freddie više nije tu i to je jedno od njegovih nasleđa to muzičko delo, tako da je i dalje nešto što ljudi smatraju veoma emotivnim .

„Takođe, ništa zaista nije urađeno tako ranije, a verovatno ni od tada – sa svom tehnologijom sada je lakše dobiti određene studijske efekte, dok je sa Queen-om sve bilo u trošenju ogromne količine vremena i neverovatnoj inovativnosti. Tako da mislim da je deo [privlačnosti] u činjenici da je trebalo toliko vremena da se uradi i da je to bio pravi rad ljubavi prema Fredu.’

„…Freddie je zapravo rekao da je „Somebody To Love“ bolje napisana pesma od ‘Bohemian Rhapsody’. Osećao je kao da je sama pesma bolja“, zaključio je on.

Izvor : NME.com