Dino Jelusić ne želi da zameni Coverdalea u Whitesnake-u

U novom intervjuu sa Chrisom Akin Presentsom, hrvatski pevač/multi-instrumentalista Dino Jelusić, koga je Whitesnake angažovao za svoju poslednju evropsku turneju, upitan je da li ima istine u glasinama da je doveden da pomogne Davidu Coverdaleu kao glavni vokal na turneji.

On je odgovorio: „Pa, pošto ne postoji zvanična izjava o tome šta su svi nagađali… A ja sam zapravo slušao mnogo priča iza leđa da sam zapravo doveden da zamenim [Davida]. On je me nikada zvanično nije pitao, ali sam od veoma bliske osobe čuo da je on na neki način razmišljao o tome. Tako da ne želim da kažem da je to tako, jer sam to čuo od bliske osobe, pa ne želim to da izjavim.

The Voice ponovno u Hrvatskoj – Damir Urban i Dino Jelusić novi mentori

Ali, za mene je Whitesnake David Coverdale, i ja nikada ne bih želeo da zauzmem to mesto, da budem iskren, nastavio je Dino. „Ne želim da budem mali, mladi momak koji odlično zvuči pevajući pesme Davida Coverdalea. Ja sam svoj i želim da radim svoje stvari. Želim to da radim sa svojim pesmama.

„David Coverdale je Whitesnake, i ako bend treba da se završi zato što on želi da se povuče, bend treba da završi zato što on želi da se povuče“, objasnio je Jelusić. „Jer na ovaj način možete naći nekoga ko će zameniti Stevena Tylera, nekoga ko će zameniti Roberta Planta, bendovi mogu da se nastavljaju i nastavljaju. Mislim da to nije poenta.

David Coverdale ispričao kako je nastala pesma “Still of the Night”

„Očigledno, mnogo sam pevao uživo. Ako ste došli da vidite Whitesnake, primetili ste — mogli biste to da primetite. Pevao sam ‘Slide It In’ pola-pola sa njim, i pokrio sam dosta delova, zajedno sa Micheleom [ Luppi], klavijaturistom. Tako da je bilo puno posla, bilo je puno posla. I uživao sam u turneji. Odlično smo se proveli sa FOREIGNER-om i EUROPE-om, oba benda koje volim. I, da, bilo je stvarno kul.”

Jelusić je sa svojim bendom Jelusick pre oko mesec dana objavio njihov debitantski album “Follow the Blind Man”, na kom su se našle i neke pesme koje su trebale da budu objavljene na drugom albumu njegove prošle grupe Animal Drive, koja se nažalost raspala.

Jelusick objavili debitantski album “Follow the Blind Man”