Fri. Apr 10th, 2020

(Image credit: Marek Sabogal)

Frontmen sastava Children of Bodom ima novi bend

Frontmen benda Children of Bodom Alexi Laiho osnovao je novi bend.

Nosi naziv Bodom After Midnight i četvoročlani je sastav koji će najverovatnije na nastupima uživo svirati pesme Children of Bodom-a, a tri festivala već su potvrđena u Evropi.

Children of Bodom imali su svoj poslednji nastup 15. decembra 2019. Laiho je, kako se izveštava, prodao svoj deo benda, te bubnjar Jaska Raatikainen, basista “Henkka T. Blacksmith” Seppala i klavijaturista Janne Virman, sada u celosti poseduju Children of Bodom.

“Dobili smo mnogo pitanja šta ćemo dalje raditi i zašto odustati. Pošto je ova odluka izazvala razgovor i lažne glasine, želimo da razgovaramo o tome zašto smo to uradili, još jedan put “, podelio je trio. “Iako su planovi za našu budućnost otvoreni, ono što je sigurno je da nikada nećemo učiniti ništa da ne poštujemo ovaj brend i dugu karijeru koju smo zajedno izgradili.“

Laihu se u novom bendu pridružio i gitarista Bodom-a Daniel Freiberg, a bivši basista Santa Cruz-a Mitja Toivonen i bubnjar Paradise Lost-a Waltteri Vairinen zaokružili su celu priču. Lauri Salomaa će nastupati kao klavijaturista na turneji.