Fri. Apr 10th, 2020

Credit - Screenshot, website Blabbermouth

Pevač grupe HIM objavio novi album

Mastermajnd grupe HIM Ville Valo vratio je se na scenu, sa čini se, solo projektom koji se jednostavno zove VV.

Valo je upravo objavio EP sa tri pesme pod nazivom “Gothica Fennica Vol. 1“. Album, koji ima veliku muzičku sličnost sa HIM-om, a sadrži sledeće numere: “Salute The Sanguine”, “Run Away From The Sun” i “Saturnine Saturnalia”.

HIM su završili oproštajnu turneju 2017. godine završavajući 26-ogodišnju karijeru benda.

Tada je Ville objasnio zašto su odlučili da završe sa bendom.

“Umorni smo od istog sranja”, rekao je. “Kada to radite već duže vreme, u nekom trenutku to više nije zabavno. Počeli smo da radimo na nekim novim stvarima, sli nije zvučalo dovoljno dobro, i nismo imali taj tinejdžerski entuzijazam koji je trebalo da dobijemo. ”

Takođe je tom prilikom razgovarao o budućnosti svojih umetničkih i muzičkih poduhvata.

“Videću kako ću se osećati nakon što se završi HIM i prođe neki period”, rekao je. “Tako doživljavam život. Doživljavam ga kroz muziku, uzeću gitaru i počeću sa pisanjem i siguran sam da će na gitari proizići neke emocije koje dolaze iz ovog perioda. Moj život još nije završen. Deo HIM-a je završen, to poglavlje je zatvoreno, ali knjiga je još uvek nedovršena … ”

Prošle godine Valo se udružio sa legendarnim gitaristom Esa Pulliainen kako bi snimio album zasnovan na pesmama pokojne, legendarne finske pevačice Rauli “Badding” Somerjoki. Istoimeni album VILLE VALO & AGENTS objavljen je u februaru 2019. godine i nakon toga je usledila kratka turneja.