Wed. Sep 22nd, 2021

Funk Shui, Ego i Short Reports uskoro u Banovini

Makedonski free flow bend Funk Shui održaće svoj prvi koncert u Nišu u Dvorištu Univerziteta (Banovina), 25. septembra od 20 časova. Njima će se na bini pridružiti indie dvojac Short Reports iz Novog Sada kao i domaćini iz Niša, alternativni bend Ego.

Funk Shui je trojac iz Skoplja, nastao 2010.godine. Iza sebe imaju dva izdanja – albume “Aether” iz 2012. i “R.E.M.” iz 2015.godine. Pored energičnih nastupa i autentičnog zvuka, publici su u poslednje vreme poznati po hitovima “Meteori”, “Veter” i “Ne vreme” kao i originalnim spotovima koji ih prate.

Rock duo Short Reports je nastao 2019.godine u Novom Sadu. Njihovu muziku karakteriše minimalistički pristup ritmu i ekspresivan pristup melodijama i tekstu. Iza sebe imaju nekoliko nastupa kao i debi album “Cats VS Dogs” koji je izašao 2020.godine. Sa njega su se izdvojili singlovi “Connection” i “Bad Side”.

Ego, alternativni rock bend iz Niša, nastao je 2009.godine a u novoj postavi bend svira od 2019.godine. Karakteriše ih energičan i melodičan, povremeno melanholičan zvuk. Nedavno su izdali svoj prvi singl “Hypnotech” sa predstojećeg albuma “Mechanisms” koji se očekuje krajem godine. Uskoro se očekuje i njihov novi singl.

Ulaznice za ovaj koncert su u pretprodaji od ponedeljka, 13.septembra i mogu se kupiti u Cafe Hedonist, Cafe Bombay, kao i u Irish Pub Crazy Horse, po ceni od 400 dinara. Cena karte na ulazu iznosiće 500 dinara.

Izvor : Balkanrock.com

Highwaystar Magazine radio